Συνεχίζονται και τα περιστατικά βίας.
Προβληματισμός και ανησυχία προκαλεί τα στοιχεία που φέρνει στο «φως» της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων, αφού τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους έρχονται σε περισσότερα από 10.000!
Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρώτοι εννέα μήνες του 2024 τις Αρχές έχουν απασχολήσει 10.485 παιδιά , ενώ οι αστυνομικοί έχουν φορέσει χειροπέδες σε συνολικά 6.565 ανηλίκους. Σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα καταγράφεται αύξηση 41%, καθώς οι ανήλικοι δράστες το 2023 ήταν 7.422.
Μόνο για ληστείες μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 141 άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ για κλοπές 608 άτομα. Αντίστοιχα, 67 ανήλικοι έχουν συλληφθεί για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, όταν το 2023 οι «άγουροι» δράστες ήταν μόλις δύο. Ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί και για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς το 2023 καταγράφηκαν 19 παιδιά δράστες, ενώ φέτος 41. Παράλληλα, φέτος η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει «άγουρους» κακοποιούς για 721 υποθέσεις κλοπών, 726 υποθέσεις ναρκωτικών και 3.731 υποθέσεις που αφορούν παράβαση της Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν λάβει το φαινόμενο αποτυπώνονται και από τα περιστατικά των τελευταίων ωρών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 24 ώρες οι Αρχές αντιμετώπισαν τουλάχιστον τρία περιστατικά βίας ανάμεσα σε μαθητές.
Το ένα από αυτά σημειώθηκε στο λύκειο της Καλλιθέας, όπου ένας 16χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο με τραύμα στο κεφάλι, έπειτα από συμπλοκή έξω από το σχολείο. Στον Κορυδαλλό 15χρονοι πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τον πατέρα του.
Τέλος, τρεις ανήλικοι από το ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου πιάστηκαν στα χέρια, με αφορμή προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σε πρόσωπο και σώμα. Οι 16χρονοι, υπήκοοι Αιγύπτου, διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργότερα αποχώρησαν.
Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία
newsbreak.gr 19.10.2024