Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή μετά τα Φώτα το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Παύλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Καστορίας Σεραφείμ, Θηβών Γεώργιος, Αργολίδος Νεκτάριος, Γρεβενών Δαβίδ και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου.

“Έχω την βεβαιότητα ότι ο Επίσκοπος Παύλος θα ήταν ένας μάρτυρας Ιησού Χριστού, όχι με την στενή, αλλά με την ευρύτερη έννοια. Όπως ο Ιωάννης ο Πρόδρομος «ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσιν δι᾽ αὐτοῦ». Πιστός λοιπόν ο Επίσκοπος Παύλος στην αποστολή του, αναδείχθηκε ένας μείζον διάκονος του Χριστού, διάκονος των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας. Αγωνίσθηκε όσο λίγοι να αφυπνίσει συνειδήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου του Προκατόχου του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος στην ομιλία του κατέθεσε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του, εκ μέρους του Ιερού κλήρου, προς το πρόσωπο του μακαριστού Παύλου.

«Ο μακαριστός Παύλος όπου κι αν στάθηκε, όπου κι αν μίλησε παρέμεινε πάντοτε ατόφιος και ακέραιος. Δεν καυχήθηκε για τις αρετές του, δεν επεδίωξε την κοινωνική του προβολή αλλά εργάστηκε αθόρυβα τα έργα του Θεού. Για αυτό και ήταν απλός στο ύφος του και στον τρόπο συμπεριφοράς του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος.

«Ως ελάχιστος διάδοχός του, τονίζω και αναγνωρίζω πως η Σιάτιστα έγινε ακόμη πιο πλούσια με τον μακαριστό Παύλο» υπογράμμισε ο κ. Αθανάσιος.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο.