Οι Χριστιανοί είναι οι πιο διωκόμενη από οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα και αντιμετωπίζουν σχεδόν γενοκτονικά επίπεδα καταπίεσης σε ορισμένα μέρη του κόσμου, λέει μια έκθεση που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον αιδ. Philip Mounstephen, επίσκοπο του Truro και έναν Αγγλικανό ιεραπόστολο, εκτιμά ότι ένας στους τρεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει κάποια μορφή θρησκευτικής καταπίεσης, βρίσκοντας τους χριστιανούς ως την πιο ευρέως στοχευμένη ομάδα.

“Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν όχι μόνο τη γεωγραφική εξάπλωση των αντιχριστιανικών διώξεων, αλλά και την αυξανόμενη σοβαρότητά τους”, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι “σε ορισμένες περιοχές, το επίπεδο και η φύση των διώξεων πλησιάζει στο να ανταποκρίνεται στον διεθνή ορισμό της γενοκτονίας”.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt, ο οποίος εκπόνησε την έρευνα πέρυσι, δήλωσε την Παρασκευή ότι “η πολιτική ορθότητα” διαδραμάτισε ρόλο στις καταχρήσεις, επικρίνοντας τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επειδή “κοιμούνται” για το συγκεκριμένο θέμα.

“Αυτό που έχουμε ξεχάσει σε αυτό το κλίμα πολιτικής ορθότητας είναι στην πραγματικότητα ότι οι χριστιανοί που διώκονται είναι μερικοί από τους φτωχότερους ανθρώπους στον πλανήτη”, δήλωσε ο Hunt.

Η έκθεση επικεντρώνεται στις διώξεις που βασίζονται στην πίστη στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική – αποκλείοντας κυρίως την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια λανθασμένη ανησυχία η οποία είναι κατά κάποιο τρόπο αποικιοκρατική, να μιλάμε για μια θρησκεία που σχετίστηκε με αποικιακές δυνάμεις και όχι με τις χώρες που μπήκαμε ως αποικιοκράτες», δήλωσε ο Hunt, προφανώς επιθυμώντας να αποτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση της αποικιοκρατικής παρουσίας της Βρετανίας σε πολλές από τις περιφέρειες που αναφέρονται στην έκθεση και του ρόλου της στη δημιουργία θρησκευτικών εντάσεων.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο του Truro, οι οπαδοί του Χριστού κινδυνεύουν να “εξαλειφθούν” στην γενέτειρα του Χριστιανισμού. Από το 20% του πληθυσμού στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πριν από έναν αιώνα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε μόλις 4% σήμερα.

Δυστυχώς, η λέξη “εισβολή” δεν εμφανίζεται στην ενδιάμεση έκθεση ούτε μία φορά – όπως και στην εισβολή του Ιράκ από το αμερικανικό και το βρετανικό “συνασπισμό” του 2003. Η εισβολή και η κατοχή εξαπέλυσε τη σεχταριστική βία – συμπεριλαμβανομένης της ανάδυσης του Ισλαμικού Κράτος (ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία. Η έκθεση σημειώνει ότι ο αριθμός των Ιρακινών χριστιανών έπεσε από 1,5 εκατομμύρια “πριν από το 2003” σε περίπου 120.000 σήμερα και στη Συρία από 1,7 εκατομμύρια το 2011 σε κάτω από 450,000 σήμερα.

Ωστόσο, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ να ευνοούν την “αλλαγή καθεστώτος” στη Δαμασκό, είναι μη πολιτικά ορθό να επισημάνουμε ότι οι Σύριοι Χριστιανοί είναι ασφαλείς σε εδάφη ελεγχόμενα από τη συριακή κυβέρνηση, αλλά διώκονται σε μέρη της χώρας που είναι υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τη Δύση «μετριοπαθών» ανταρτών όπως ο «Στρατός του Ισλάμ» ή «το Μέτωπο για την Κατάκτηση».

Ωστόσο, το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας βρίσκεται στο επίκεντρο της χορήγησης ασύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο στα «Λευκά Κράνη». Αυτές οι αυτοαποκαλούμενες μονάδες πολιτικής άμυνας λειτουργούν αποκλειστικά σε περιοχές που ελέγχονται από ισλαμιστές μαχητές, όπου οι χριστιανοί απειλούνται περισσότερο.

redskywarning /από https://www.rt.com

Δείτε και: -Σταυρικοί Θάνατοι Χριστιανών σε πολλές περιοχές της υφηλίου. Συγκλονιστικά στοιχεία για τις διώξεις που υφίστανται σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς