Ο τάφος του Δεσπότη μας

Ο τάφος του Δεσπότη μας

Πενθεί η ιερατική οικογένεια και όλο το πλήρωμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως  για την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου μας κυρού ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

Ο ουρανός χλόμιασε και ο ήλιος κρύφτηκε στο άκουσμα της αναγγελίας της κοιμήσεώς του! Οι καμπάνες από τότε χτυπούν πένθιμα, οι σημαίες μας κυματίζουν μεσίστιες. Μια πονεμένη σιωπή είναι απλωμένη από άκρο εις άκρο της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, αλλά και πέρα από τα όριά της. Απίστευτο…κανείς δεν μπορεί να το δεχτεί, παρόλο που είναι ήδη γεγονός! Χάσαμε τον πατέρα μας, τον πνευματικό καθοδηγητή μας, τον επί 24 συναπτά έτη ποιμενάρχη μας. Και ορφανέψαμε…

Η ψυχή  συντετριμμένη, το στομάχι  δεμένο κόμπο, τα μάτια θολά και βουρκωμένα, το κεφάλι γυρίζει ακατάπαυστα και το στόμα βουβό, κλειστό, μια φράση μόνο ψελλίζει:»Κύριε, Ιησού Χριστέ, ανάπαυσον την ψυχή του πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών, ΙΓΝΑΤΙΟΥ!» Ποιος μπορεί να ησυχάσει;ποιος μπορεί να συνεχίσει τη ροή της ζωής του;ποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από αυτό που συνέβηκε τα ξημερώματα; Αλλά και ποιος μπορεί να μη δεχτεί το θέλημα του Κυρίου…

π.Ραφαήλ

Καθημερινά τελείται στο Ναό μας ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ  (όρθρος και Θ.Λειτουργία και Τρισάγιο)  μέχρι το 40θήμερο Μνημόσυνό του(4 Αυγούστου), υπέρ αναπαύσεως  της αρχιερατικής  ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχη μας και καλούμε όσους αδερφούς μπορούν να έρχονται να ενώσουμε τις προσευχές μας στον Ύψιστο Θεό!

Εξάλλου, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες  για την έλευση του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.

Η σορός  του θα έρθει στην Λάρισα μάλλον αυτή την εβδομάδα…Και πολλοί συμπολίτες μας τηλεφωνούν και ρωτούν να μάθουν τη μέρα της ελεύσεώς του ή της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε πως με την έλευση του σκηνώματος, θα κηρυχτεί τριήμερο πένθος για την Λάρισα.

Αναμένεται επίσης η άδεια του  Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμο να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διεξαχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου ως την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Επίσης, περατώνονται σιγά σιγά οι  εργασίες που πραγματοποιούν τα συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος πίσω από το Άγιο Βήμα του Ναού, για την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου μας, κυρού Ιγνατίου, αφού η επιθυμία του ίδιου ήταν να ταφεί σε αυτό το σημείο.