katanixis.gr: Η πρόκληση δεν είναι αυτή καθαυτή η είδηση, διότι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τον ρόλο της Disney στην επιβολή της διεστραμμένης νέας τάξης πραγμάτων. Έχει ειδικότητα στη διάδοση του πανσεξουαλισμού στις αθώες παιδικές ψυχούλες μέσα από τις λεγόμενες «παιδικές» της ταινίες, σειρές, κούκλες και με την εισαγωγή χαρακτήρων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Αν έχετε σκοπό να χαρίσετε τέτοιο δώρο σε παιδιά, ανίψια, εγγόνια ξανασκεφτείτε το.katanixis.gr: Η πρόκληση δεν είναι αυτή καθαυτή η είδηση, διότι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τον ρόλο της Disney στην επιβολή της διεστραμμένης νέας τάξης πραγμάτων. Έχει ειδικότητα στη διάδοση του πανσεξουαλισμού στις αθώες παιδικές ψυχούλες μέσα από τις λεγόμενες «παιδικές» της ταινίες, σειρές, κούκλες και με την εισαγωγή χαρακτήρων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Το μεγαλύτερο ίσως κακό είναι η θλιβερή επιχειρηματολογία του αρθρογράφου στο εν λόγω, απαράδεκτο, άρθρο, την οποία προωθεί και ως άποψη, η εκτίμησή του ότι η Disney είναι συντηρητική (!!!) και τέλος η ευχή του: «Εμείς ευχόμαστε η Disney να τολμήσει! Give Elsa a girlfriend!».

Διαβάστε, προβληματιστείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας και λάβετε τα μέτρα σας

#GIVEELSAAGIRLFRIEND | ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η DISNEY ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ;

Θα έχει η Έλσα κοπέλα στο Frozen 2;  Όταν κάποιος ζητάει λεπτομέρειες για το sequel του Frozen, που θα βγει στις αίθουσες την επόμενη χρονιά, η Disney δεν δίνει πολλές απαντήσεις. Όμως, μια συνέντευξη ήρθε να «αναστατώσει» (με την καλή έννοια) τους φανατικούς της ταινίας, ιδιαίτερα αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονταν για την ερωτική ζωή της βασίλισσας της Αρεντέλλας. Ορισμένοι θεατές της oroginal ταινίας του 2013 θεώρησαν ότι το «Let it go» έμοιαζε με ύμνο coming out της πρωταγωνίστριας και μάλιστα ξεκίνησαν ένα κύμα από tweets με το hashtag #GiveElsaAGirlfriend, ζητώντας να αποκτήσει η Έλσα γυναίκα σύντροφο στο «Ψυχρά κι ανάποδα 2» και να γίνει ένα ισχυρό και θετικό gay icon.

Conceal don’t feel, don’t let them know

Well now they know …

Let it go, let it go

Can’t hold it back anymore

– “Let it Go,” “Frozen”

Η μία εκ των σκηνοθετών της ταινίας, η Τζένιφερ Λι, δήλωσε πρόσφατα ανοιχτή στην ιδέα. Μιλώντας στη Huffington Post, η Λι είπε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζει το hashtag και ότι χαίρεται που μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε μία ταινία animation. «Μου αρέσουν όλα όσα λένε και σκέφτονται οι φαν», δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε αναφέροντας ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στην ταινία είναι ευσυνείδητοι, συζητούν όλα τα ενδεχόμενα και ότι η Έλσα έχει έναν εκπληκτικό χαρακτήρα που αγγίζει πάρα πολλούς ανθρώπους. Η Λι ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η Disney λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλα όσα συζητούνται στα social media.

Όλα ξεκίνησαν χάρη στην έφηβη φεμινίστρια και δημιουργό της ιστοσελίδας Feminist Culture Alexis Isabel, που ήταν η πρώτη που τουιίταρε:  «Dear @Disney, #GiveElsaAGirlfriend,» το 2016. Έκτοτε πολλοί θέλουν να δουν την Έλσα να γίνει η πρώτη λεσβία πριγκίπισσα  και η πρώτη λεσβία πρωταγωνίστρια σε μία παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων. Το ίδιο θέλει και η ηθοποιός που της δίνει τη φωνή της, η Idina Menzel. Όταν το hashtag έγινε viral, μαζί με το παρόμοιου περιεχομένου hashtag #MakeElsaALesbian, η Μenzel πήρε θέση για τη σεξουαλικότητα της Έλσας, δηλώνοντας πως εγκρίνει αυτό που ζητάει ο κόσμος και πως η Disney οφείλει να αφουγκράζεται το κοινό της.

Πάντως, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Disney έχει προσπαθήσει να εισάγει ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες τις ταινίες της. Για παράδειγμα, πέρυσι στην ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας, ο φίλος του Γκαστόν, ο Λε Φου, παρουσιάστηκε ως gay. Ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας της Disney, χωρίς όμως να αποτελέσει ορόσημο. Μάλιστα ορισμένοι παρατήρησαν ότι η «γκέι σκηνή» της ταινίας έκανε περισσότερο κακό παρά καλό, γιατί παρουσίασε έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα που χειραγωγείται από τον ετεροφυλόφιλο χαρακτήρα με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Στον αντίποδα αυτού του ριζοσπαστικού, αλλά ρεαλιστικού κινήματος, υπάρχει ήδη ένα αντι-γκέι, ιδιαίτερα συντηρητικό κίνημα, με τίτλο “Tell Disney: Don’t make Elsa a lesbian in Frozen 2!” που συγκεντρώνει υπογραφές, ώστε να μην γίνει η Έλσα λεσβία.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί πρόκληση για τη συντηρητική Disney το να γράψει μια λεσβιακή ιστορία αγάπης για την Έλσα και να σταματήσει να αποσιωπά ένα καθόλα υπαρκτό είδος αγάπης που έχει ως σήμερα αγνοηθεί στις ταινίες της (στις οποίες όμως γυναίκες ερωτεύονται άνετα τέρατα). Η καμπάνια #GiveElsaAGirlfriend μπορεί εν τέλει να οδηγήσει σε μια ιστορική απόφαση και στο να μάθουν τα παιδιά ότι υπάρχουν πολλά, διαφορετικά και αποδεκτά είδη αγάπης, πλην της σαφώς επικρατούσας ετεροφυλόφιλης. Τα δε queer παιδιά θα καταλάβουν ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Εμείς ευχόμαστε η Disney να τολμήσει! Give Elsa a girlfriend!