Ενθουσίασαν τους Λαρισαίους που προσήλθαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Ναού μας, στην πρεμιέρα της παράστασης ”Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη”, που ανέβηκε χθες, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το βράδυ. Νέοι των Πνευματικών Συνάξεων που γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ στον Άγιο Αχίλλιο, ξετύλιξαν το πηγαίο ταλέντο τους και πρωτοεμφανίστηκαν στο σανίδι, για να ποιήσουν ήθος και να μας μεταφέρουν το άρωμα των Χριστουγέννων όπως το ζει και το παρουσιάζει μέσα από τα έργα του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Πρωτάρηδες στη σκηνή, αλλά ταλαντούχοι, η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου, μάγεψαν το κοινό με τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους, όλα ερανισμένα από τα διηγήματα του ”αγίου των γραμμάτων” <<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>.Έτσι ζωντάνεψαν επί σκηνής φιγούρες του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου που παλεύουν με τη φύση, τη ζωή και το θάνατο και που μάχονται με την αγάπη, τη χαρά και τη λύπη. Αυτά τα τέσσερα διηγήματα προσπαθούν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους. <<Ο Παπαδιαμάντης αφήνεται στη γραφή, λες και είναι η γραφή ένας τρόπος αναρχικής ονειροπόλησης. Όσο λογικά στημένη κι αν είναι η ιστορία, υπάρχουν συνεχή ρήγματα, χάσματα, παρεκκλίσεις, μεταστροφές. Αφηγείται όπως οι αγράμματοι χωρικοί. Δήθεν απλοϊκά, μα κατά βάθος εξεζητημένα>>(Πασχάλης, 2005, σ. 12)

Πίσω από τη σκηνή υπάρχουν ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονται οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ: Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, Τρίτη 2 Ιανουαρίου, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 9.15 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου(ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ και ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ)

Ευχαριστίες ολόθερμες στους χορηγούς της παράστασης:

1.Φωτοαντίγραφα ”X copy”.

2.Ταβέρνα-Ψησταριά ”Νταλάκας”.

3.Κηροπλαστείο ”Λειμωνάριον”.

4.Κηροπλαστείο ”Θ. Ναούμ”.

5.Οπτικά ”Κουτζαηλίας(Γ.Θεοδοσιάδης)”.

6.Αρτοποιείο ”Φαίδων”.

7.Ζαχαροπλαστείο ”Σοκολά”.

8.Καφέ ”Arco”.

9.Τσάντες ”Αλεξίου”.

10.Κηροπλαστείο ”Λαυρέντης Κουτσιανής”.

11.Βιβλιοπωλείο ”Άνεμος”.

12.Παιδικά ρούχα ”Μπέλλος”.

13.Πλεκτά ”Σωτηρίου”.

Επίσης, ευχαριστούμε

-Την υπεύθυνη λεσχών πολιτισμού, Δέσποινα Αράπκουλε.

-Τη σχολική επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ τον πρόεδρό της, κ.Δαούλα.

-Τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

-Τη Νικολέτα Αναστασίου και τον Χρήστο Μαρκούδη του λαογραφικού συλλόγου Βλάχων Αλμυρού.

-Όλα τα Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν και διαφημίζουν την παράστασή μας.