Μητροπολίτης Δράμας Παύλος: «Δεν μπατάρισε η Ελλάδα επειδή έρχεται το Άγιο Φως μια φορά το χρόνο»

«Δεν μπατάρισε η Ελλάδα επειδή έρχεται το Άγιο Φως μια φορά το χρόνο» δήλωσε στον Αlpha 989 ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, με αφορμή την ερώτηση 8 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την οικονομική επιβάρυνση από την υποδοχή του Αγίου Φωτός και των Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού Κράτους.
 «Δεν είναι τώρα περίοδος επειδή ένας αφελής είπε κάτι προκλητικό να μας ξεσηκώσει. Αν μένουν σε αυτή τη τακτική δεν έχουν παρά να συστήσουν γκουλάγκ και να μας στείλουνε εκεί», πρόσθεσε.
 Αναφερόμενος στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων τόνισε «Οι σύμμαχοι μας οι Γερμανοί που μας ταλαιπωρούν και σήμερα έχουν την ηθική ευθύνη των εγκλημάτων της εξολοθρεύσεως του χριστιανισμού στην Ανατολή. Η σφαγή των Αρμενίων ήταν προκλητικότατη, δόθηκε εντολή να χρησιμοποιηθούν μέσα, όπως ο λευκός θάνατος. Η χώρα του Πόντου μεταβλήθηκε σε μια φρίκη θανάτου και κοιλάδα στεναγμών και ο ξεριζωμός ήταν μόνο ο επίλογος της τραγωδίας».
 Ακόμη επεσήμανε ότι «πλέον δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Πήγαμε στην Αρμενία να τιμήσουμε τι; Ο αρμενικός λαός είναι άξιος επαίνων, διότι αν και μικρότερος από εμάς στέκεται με συνέπεια στο θέμα αυτό ,ενώ εμείς δεν ζητούμε τίποτα παρά μόνο ηθική αποκατάσταση».