Φωτογραφίες: Έλενα Σουμίλοβα

Παρά το γεγονός ότι αυτή η νεαρή μητέρα μόλις πρόσφατα (το περασμένο έτος) έγινε φωτογράφος, καταφέρνει να κάνει αισθητό το δικό της μοναδικό στυλ. Μια σειρά από φωτογραφίες της ρωσίδας φωτογράφου, Έλενα Σουμίλοβα, έκαναν το γύρο του Facebook, τις τελευταίες ημέρες. Χιλιάδες αναγνώστες άφησαν ενθουσιώδη σχόλια στη σελίδα της Έλενας. Η γειτνίαση με τη γεωργία και τη φύση δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη αισθητική στα έργα της. Η εικόνα είναι ειδυλλιακή: παιδιά, ζώα όλων των ειδών, μια ήσυχη, χωρίς βιασύνες ζωή, να κυλιούνται σε θημωνιές, και να κάνουν περιπάτους κατά μήκος της όχθης της λίμνης…

Παράλληλα με τα παιδιά της βρίσκονται και διάφορα κατοικίδια ζώα, σκυλιά, κουνέλια, παπάκια. Αυτό συμβαίνει γιατί η Έλενα και η οικογένειά της ζουν σε ένα εξοχικό σπίτι στην Περιφέρεια Τβερ, κοντά στη λίμνη Μπρόνσο. Η Έλενα παίρνει φωτογραφίες για το φωτογραφικό άλμπουμ της οικογένειας, και όχι για οποιοδήποτε επαγγελματικό ή εμπορικό σκοπό. Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι φωτογραφίες της αποδείχτηκαν τόσο συγκινητικές και εμπνευσμένες. Έχει δύο παιδιά, αγόρια ηλικίας 5 και 2 ετών. Οι φωτογραφίες που πρωταγωνιστούν τα δύο αγόρια δεν είναι προϊόν ειδικής φωτογράφισης.

Η 32χρονη Σουμίλοβα σπούδασε αρχιτεκτονική και αργότερα δούλεψε σε δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο. Πρόσφατα έχει πάρει άδεια μητρότητας. Μετά από αυτό, Μέσα Ενημέρωσης από τις ΗΠΑ και την Αγγλία εκδήλωσαν ενδιαφέρον δημοσιεύοντας σειρά φωτογραφιών και την ιστορία της φωτογράφου. Αυτή η επιτυχία ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, όταν η φωτογράφος είχε επιλεγεί για μια διαφημιστική καμπάνια της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. «Ωραία έκπληξη μέσα στην πλημμύρα των τόσων εικόνων γύρω μας! Η δουλειά σου είναι εκπληκτική και με τόση έμπνευση. Λατρεύω τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο και το πώς ενσωματώνεις τα παιδιά μέσα σ’ αυτό το όραμα» γράφουν σχόλια από όλο τον κόσμο. Όλο αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την Έλενα.

ΠΗΓΗ: ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ http://agathan.wordpress.com