Μέσα στην προεόρτια ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και προσμένοντας τη Γέννηση του Θεανθρώπου, Νέοι του Ναού μας ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους στα ιδρύματα της Λάρισας. Τα μέλη των Νεανικών Συνάξεων του Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου συναντήθηκαν με τους πονεμένους συνανθρώπους μας στην ψυχιατρική κλινική ‘’ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ’’. Εκεί συζήτησαν με τη διεύθυνση και το προσωπικό, αντάλλαξαν ευχές και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ενώ μοίρασαν σε όλους γλυκά. Έκδηλη ήταν η χαρά των νοσηλευόμενων που τραγούδησαν μαζί με τους Νέους μας, ενθυμούμενοι τα παιδικά τους χρόνια, και ταυτόχρονα ζωηρή η συγκίνηση των Νέων μας. Αρκετά μάτια βούρκωσαν… Αλήθεια, πόσο σημαντικό είναι να δίνεις χαρά στους άλλους… πόσο θεάρεστο είναι να αγαπάς και να σκορπίζεις χαμόγελα εκεί που βασιλεύει η θλίψη… πόσο συγκινητικό και μεγαλειώδες είναι να γίνεσαι μικρό παιδί για να βλέπεις με καλοσύνη κάθε άνθρωπο, γνωστό ή άγνωστο…

Παραμονή Χριστουγέννων:ομάδα των Νέων μας πήραν τα όργανα και τα τρίγωνα και με πολύ κέφι και ζωντάνια συγκεντρώθηκαν στο Επισκοπείο και τραγούδησαν Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.Ιερώνυμο και τους συνεργάτες του στα γραφεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Άκουσαν τις ευχές του και πήραν την αρχιερατική του ευλογία. Κατόπιν είπαν Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό, 96.3 FM.

Ξημέρωσαν Χριστούγεννα! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν τους χριστιανούς στο Ναό του Κυρίου, στην Εκκλησιά! Από νωρίς το πρωί, στις 5, μικροί και μεγάλοι, σαν άλλοι Μάγοι, οδηγούνται από τον αστέρα στον τόπο, όπου ΄΄ετέχθη ο Σωτήρ΄΄.Τρέχουν να συναντήσουν και να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος,΄΄παιδίον νέον, τον προ αιώνων Θεόν΄΄ και να Το βάλουν στην καρδιά τους, να ενωθούν μαζί Του. Επιθυμούν να κοινωνήσουν τα Άχραντα Μυστήρια για να αναγεννηθούν.

Με αυτό το ευλογημένο πνεύμα,μια ομάδα Νέων του Ναού μας, ανήμερα τα Χριστούγεννα, μετά τον πρωινό εκκλησιασμό, την πνευματική τράπεζα και την κοινωνία με τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή, στράφηκαν προς την εικόνα του Θεού,τον άνθρωπο. Έτσι, με την ευλογία του αγίου Αχιλλίου, πήραν τα όργανα και τα τρίγωνα και κατευθύνθηκαν στο Παλιό Νοσοκομείο της πόλης μας κι έπειτα στο Κέντρο αποκατάστασης «Animus».  Τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα Κάλαντα επισκέφθηκαν όλες τις κλινικές και τους θαλάμους των ιδρυμάτων, συζήτησαν και αντάλλαξαν ευχές με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, αλλά και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μοίρασαν σε όλους δώρα και γλυκά σκορπίζοντας χαρά και αγαλλίαση. Όλοι τους καλοδέχτηκαν συγκινημένοι και τους έδιναν ευχές. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο, μέρες χαράς, μέρες γιορτινές, που όλοι περνούν οικογενειακά μαζί με συγγενείς και φίλους, κάποιοι άνθρωποι να σκέφτονται τους μοναχικούς και δυσκολεμένους αδερφούς, που καθηλωμένοι στο κρεβάτι του πόνου βρίσκονται μακρυά από τα σπίτια και τους δικούς τους, και να γίνονται για λίγη ώρα ΄΄ο δικός τους άνθρωπος΄΄. Τα δακρυσμένα μάτια τους μαρτυρούν ότι αυτό το απλοϊκό ΄΄καλαντάκι΄΄(μάλλον η αγάπη που κρύβει) είναι ικανό να ξεκλειδώσει κλειστές καρδιές και να ελαφρύνει το βάρος της δοκιμασίας. Και αυτό το εισέπραξαν οι Νέοι μας σήμερα και το εισπράττουν κάθε φορά που κάνουν διακονία των αδύναμων αδερφών(σε εβδομαδιαία κλίμακα) στα διάφορα Κέντρα Αποκατάστασης που επισκέπτονται. Χειροπιαστή, λοιπόν, η ευλογία του τεχθέντος Θεού για όλους τους Νέους του Ναού μας,΄΄τους Νέους της Τρίτης΄΄!!! Είθε να υπάρχει πάντοτε στις καρδιές αυτών των ΄΄παιδιών΄΄, διότι παιδιά αληθινά του Θεού είναι…

Λίγο πριν τη δύση του 2018, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ομάδα των Νεανικών Συναντήσεων του Αγίου Αχιλλίου επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Με ζωντάνια και κέφι τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα σε ασθενείς, συνοδούς, γιατρούς και νοσηλευτές. Καθώς περιδιάβηκαν όλες τις κλινικές, αντάλλαξαν ευχές για το Νέο Έτος που ανατέλλει και ευχήθηκαν σε όλους να έχουν την ευλογία του Θεού, υγεία, χαρά και ειρήνη. Στην Παιδιατρική Κλινική μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδάκια σκορπίζοντας χαμόγελα και συγκινήσεις.