Σε κλίμα χαράς τήρησαν και φέτος το έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας τα Κατηχητικά Σχολεία της ενορίας μας, παίρνοντας την ευλογία του Μεγάλου ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Βασιλείου επισκόπου Καισαρείας. Μετά τη Θεία Λειτουργία και αφού έγινε το καθιερωμένο μάθημα, συγκεντρώθηκαν κατηχητόπουλα και κατηχητές στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου οι εφημέριοι του Ναού μας ευλόγησαν τις Βασιλόπιτες που είχαν φτιάξει οι Κατηχήτριες. Ο πρωτοσύγκελλος, π.Αχίλλιος, έδωσε τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές για το νέο έτος και απηύθυνε νουθεσίες στα παιδιά. Τα 4 φλουριά(ένα για κάθε τμήμα)αντιστοιχούσαν σε 4 παιχνίδια, προσφορά του κ.Παναγιώτη Ιωαννίδη από το βιβλιοπωλείο «Άνεμος».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με πολύ κέφι και ζωντάνια τα κατηχητόπουλα του Ναού μας παρουσίασαν με το δικό τους τρόπο, σε μικρούς και μεγάλους, το μήνυμα της εορτής της Γέννησης του Χριστού. Παιδιά προσχολικής ηλικίας, κατώτερου, μέσου και ανώτερου κατηχητικού με τα ποιήματα, τα τραγούδια, τους ύμνους, τα δρώμενα και ιδιαίτερα με το θεατρικό »ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ» μίλησαν για την ειρήνη, την αγάπη, τη χαρά και τη δικαιοσύνη που ο Κύριος έφερε στην οικουμένη με τη Θεία Του Γέννηση.

Σε αυτή τη γιορτή το Μέσο Κατηχητικό του Ναού μας έπαιξε το θεατρικό »το αστέρι της Εσθήρ». Τα κατηχητόπουλά μας παίζοντας τους ρόλους τους σαν μεγάλοι άνθρωποι καταχειροκροτήθηκαν για την σοβαρή τους ερμηνεία, που συγκίνησε τους θεατές και τους μετέφερε πίσω στο χρόνο, πριν 2017 χρόνια, στη Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Χριστός.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στους γονείς τους που συναινούν, στους ιερείς που αγκαλιάζουν, στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας που ευλογεί και προσεύχεται, μα κυρίως, στους αφανείς ήρωες, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες που μοχθούν και αναλώνονται στο ιερό και άγιο έργο της κατήχησης των παιδιών και που σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία της γιορτής αυτής.

Τα παιδιά διαμήνυσαν, ότι το Άκτιστο Φως που ανέτειλε στη Βηθλεέμ αλλάζει τους ανθρώπους και τους αναβιβάζει στα πνευματικά ύψη. Με την υπέροχη ερμηνεία τους μας απέδειξαν ότι η  έλευση του Χριστού στη γη τον σκληρό τον μεταποιεί σε καλοσυνάτο, τον άσπλαγχνο σε ελεήμονα, τον μνησίκακο σε συγχωρητικό, τον υπερήφανο σε ταπεινό, τον άδικο σε δίκαιο, τον αμαρτωλό σε ενάρετο, τον πλεονέκτη και πονηρό σε αγαθό και φιλάνθρωπο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ζωηρά συγκινημένοι χειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές αυτής της γιορτής, που τους γέμισε με όμορφα συναισθήματα και κάποιους τους γύρισε στο παρελθόν, στα δικά τους χρόνια στο Κατηχητικό Σχολείο, όταν οι ίδιοι συμμετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Την ωραία αυτή γιορτή έκλεισε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, π.Αχίλλιος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου, και αφού συγχάρηκε τα παιδιά και τους κατηχητές τους που μόχθησαν, ευχαρίστησε τους γονείς που τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία και τόνισε την μεγάλη αξία του κατηχητικού έργου.

Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά βιβλία με Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα και προσφέρθηκαν σε όλους μελομακάρονα, σοκολατάκια και καραμέλες.

Τα κατηχητικά μαθήματα ξεκινούν πάλι Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (11.00-12.30) και  λειτουργούν τμήματα όλων των βαθμίδων(από προνήπια έως και Λύκειο).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α)Παιδιά νηπιαγωγείου (προσχολικής ηλικίας): Κυριακή πρωί 11:00 – 12:20

ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Αντιγόνη Βενιάδου, Λουκία Κομοπούλου.

β)Παιδιά Α”,Β”,Γ” Δημοτικού: Κυριακή πρωί 11:00 – 12:3ο

ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Ειρήνη Σωτήρη, Βασιλική Καλύβα.

γ)Παιδιά Δ”,Ε”,ΣΤ” Δημοτικού: Κυριακή πρωί 11:00 – 12:3ο

ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Αντωνία Παπαγγελή, Αθανασία Δαλγιαννάκη .

δ)Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου: Κυριακή πρωί 11:00 – 12:3ο

-ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ: Κώστας Τσουμπέκας και Στάθης Τάκης(τμήμα αγοριών).

-ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Δήμητρα Δρομπίλα,πρεσβυτέρα Νικολέτα Γιανναρού-Κωνσταντάκου, Κατερίνα Γιανναρού(τμήμα κοριτσιών).