Έναρξη Συναντήσεων Νέων αγίου Αχιλλίου

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου ξεκίνησαν πάλι,με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,κ.Ιγνατίου,οι συναντήσεις για νέους, φοιτητές,εργαζομένους  και νέα ζευγάρια,στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Ο π.Ραφαήλ μίλησε στα παιδιά για τις εμπειρίες από το προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα.Αναφέρθηκε,επίσης,στην παραβολή του σπορέως και στα αιώνια μηνύματά της τονίζοντας την αξία του λόγου του Θεού στην πνευματική πορεία του χριστιανού,καθώς και στα εμπόδια που συναντά όποιος προσπαθεί να βλαστήσει και να καρποφορήσει στην καρδιά και τη ζωή του ο Θείος λόγος.Στο τέλος  μοίρασε σε όλους σταυρουδάκια από τον Πανάγιο Τάφο και Αγίασμα από τον Ιορδάνη ποταμό,καθώς και το καινούργιο τεύχος (4 ) της ΕΥΗΧΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ.

Οι συνάξεις των Νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 – 10.15 (αμέσως μετά την Παράκληση του αγίου Λουκά).
Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι Νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα,π.Ραφαήλ.
Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα:<<Πιστεύω…και εις ένα Κύριον,Ιησούν Χριστόν…>> (Ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως,Β΄ Μέρος)
Εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στις εξής δραστηριότητες:
1.Θεατρική Ομάδα.(για τη συμμετοχή σας επικοινωνείστε με τον π.Ραφαήλ ή τον κ.Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973281063)
2.Χορωδία.
3.Χορευτικό.(Κάθε Τετάρτη 9.30μ.μ.)
4.Ορχήστρα.
5.Διακονία ασθενών.(Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς,σε νοσηλευτικά ιδρύματα)
6.Ιστοσελίδα <www.inaa.gr>
7.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>>(Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM),την οποία μπορείτε να ακούσετε  και στο youtube.
8.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου <<Εύηχη Σάλπιγγα>>.Μόλις κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος.
9.Μαθήματα πλεξίματος (Κάθε Πέμπτη 6μ.μ.)
10.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων)

Με ιερό ενθουσιασμό προσήλθαν την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 τα μέλη των Νεανικών Συνάξεων της ενορίας μας,στην καθιερωμένη »Συνάντηση της Τρίτης».Μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά και το Μικρό Απόδειπνο,συμμετείχαν στην Ακολουθία του Αγιασμού,που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,π.Αχίλλιος,ο οποίος μετέφερε και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,κ.Ιγνατίου. Με πολλή προσοχή οι Νέοι μας άκουσαν την ομιλία του π.Αχιλλίου σχετικά με το Ορθόδοξο Χριστιανικό λατρευτικό ήθος και εξέφρασαν γνώμες και απορίες σχετικά με το εκκλησιαστικό ήθος του πιστού χριστιανού στις μέρες μας.

Στο τέλος άκουσαν τις ανακοινώσεις από τον υπεύθυνο της Νεανικής Σύναξης,π.Ραφαήλ,σχετικά με τις δραστηριότητες που δρομολογούνται και αυτή τη χρονιά.