Α) 1.Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο: 5 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.


Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.

2.Τρίτη 31 Οκτωβρίου ( ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων και του οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία)

3.Παρασκευή 3 Νοεμβρίου (Ανακομιδή λειψάνου Αγίου μεγ/ρος Γεωργίου)
4.Τετάρτη 8 Νοεμβρίου (Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ)

4.Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 9.15 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη αγίου Νεκταρίου.

5.Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (Αρσενίου του Καππαδόκου)

6.Δευτέρα 13 Νοεμβρίου (Ιωάννου του Χρυσοστόμου)
7.Τρίτη 14 Νοεμβρίου (Φιλίππου αποστόλου, Κων.νου του Υδραίου, Γρηγορίου Παλαμά)
8.Από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

9.Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 8 Νοεμβρίου για τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 21 Νοεμβρίου για τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία (του Τσαλίκη). Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας η Παράκληση στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας.

Δ) Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στον Ναό μας.
Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο και στη συνέχεια θα γίνει το εσπερινό κήρυγμα από τον π.Ραφαήλ, με θέμα: “Θέματα ορθόδοξης εκκλησιαστικής κατήχησης”.

.-ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
ΠΕΜΠΤΗ 9 Νοεμβρίου,  στις 7.00 το απόγευμα θα ψαλεί  η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και στις 7 μ.μ. ο Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης, ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Αλιάρτου, θα μιλήσει στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ με θέμα “Όσα στην αγάπη ονειρεύομαι”.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Νοεμβρίου, 7.30 το πρωί, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Νοεμβρίου, στις 5,30 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.


ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.


Ζ) Νηστεία Νοεμβρίου 2023.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα, εκτός από
– τις 10 που έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).
– τις 1, 3, και 8, που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-15, 17, 24 και 29  έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο) και

-22 έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.