Α)

1.Εσπερινός: 5 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.
Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.
2.Πέμπτη 1 Νοεμβρίου (Αγίων Αναργύρων,Κασμά και Δαμιανού-Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία)-Αγιασμός      Πρωτομηνιάς.
3.Πέμπτη 8 Νοεμβρίου(Σύναξη Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ)
4.Παρασκευή 9 Νοεμβρίου(Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως)
5.Δευτέρα 12 Νοεμβρίου(Ιωάννου του ελεήμονος)

6.Τρίτη 13 Νοεμβρίου(Ιωάννου του Χρυσοστόμου)
7.Τετάρτη 14 Νοεμβρίου(Φιλίππου αποστόλου,νεομ.Κων|νου Υδραίου,Γρηγορίου Παλαμά)
8.Από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία( ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ )

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας η Παράκληση στον άγιο Λουκά και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας και είναι δωρεά του μακαριστού μας Ποιμενάρχου,κυρού Ιγνατίου.

Κάθε Τετάρτη 6-7 το απόγευμα ψάλλεται η Παράκληση του αγίου Βησσαρίωνα στο παρεκκλήσι του Αγίου,στην Πλατεία Λαού.

Δ)Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στο Ναό μας.
Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως,του θαυματουργού,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΠΕΜΠΤΗ 8 Νοεμβρίου 2018,στις 5.30 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Νοεμβρίου 2018, 7.30 – 10.00 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος του αγίου και η Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος.Θα διαβαστούν και τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Νοεμβρίου 2018, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.
Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 Νοεμβρίου 2018,στις 5.30 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
ΤΡΙΤΗ 13 Νοεμβρίου 2018, 7.30 – 10.00 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος.Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
ΤΡΙΤΗ 13 Νοεμβρίου 2018, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.
ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο.Κάθε μέρα,κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου,θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία,για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.
Ζ)Αγρυπνία στο Ναό μας για τον όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη.

Πρώτη φορά από την αγιοκατάταξή του θα εορτάσει φέτος στις 22 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία (του Τσαλίκη), που διετέλεσε ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία. Στο Ναό μας θα τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, από τις 8.30 το βράδυ. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, τον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο της εορτής και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα τελεστεί Θ.Λειτουργία. 

Η)Νηστεία Νοεμβρίου 2018.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα,εκτός από
– 2, και 7 , που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).
– 9(Νεκταρίου επισκ. Πενταπόλεως), που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-14(τελευταία ημέρα πριν την έναρξη της νηστείας), που έχουμε κατάλυση ιχθύος.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου(ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι,εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-23 και 28 έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).

-16 και 30 έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-21 έχουμε κατάλυση ιχθύος.