Α)

1.Εσπερινός: 6 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.15 π.μ.


Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.
2.Τρίτη 3 Νοεμβρίου(ανακομιδή λειψάνου αγίου Γεωργίου)

3.Τετάρτη 4 Νοεμβρίου(Ιωαννικίου οσίου)

3.Παρασκευή 6 Νοεμβρίου(Παύλου ομολογητού)
4.Δευτέρα 9 Νοεμβρίου(Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως)

5.Τρίτη 10 Νοεμβρίου(Αρσενίου του Καππαδόκου)

6.Τετάρτη 11 Νοεμβρίου(Μηνά μεγ/ρος)

7.Πέμπτη 12 Νοεμβρίου(Ιωάννου του ελεήμονος)
8.Παρασκευή 13 Νοεμβρίου(Ιωάννου του Χρυσοστόμου)
9.Από Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία(ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

11.ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας για τη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Στο τέλος της Παράκλησης θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, με θέμα:»ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Δ) Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στο Ναό μας.
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Νοεμβρίου, 7.30 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος του αγίου και η Θεία Λειτουργία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
– ΠΕΜΠΤΗ 12 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Νοεμβρίου, 7.00 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα θα ψαλεί η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.


ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο.Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.


Ζ) Νηστεία Νοεμβρίου 2020.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα,εκτός από
– τις 4, 6 και 11, που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).
– τις 13(Ιωάννου Χρυσοστόμου), που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου(ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-18, 20 και 27  έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο) και

-25(αγίας Αικατερίνης)έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

1.Τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελούνται 7.15-9.45 π.μ. και η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς θα ξεκινά μετά το τέλος της Θ.Λειτουργίας.

2.Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών θα τελέσουμε Θεία Λειτουργία 7.30-9.00 το πρωί, στις 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13 και 14 Νοεμβρίου και κατά το ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ (15 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου) και οι πιστοί θα κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας.

3.Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά 9.00 π.μ.-12.30 μ. και 4.00-6.00 μ.μ. και θα τελούνται κάθε απόγευμα 6.00-6.45 ο Εσπερινός και το Μικρό Απόδειπνο.

4.Όλες τις Θ. Λειτουργίες και τις ιερές ακολουθίες θα μπορείτε να τις ακούτε ζωντανά από την ιστοσελίδα του ιερού μας Ναού (πατώντας το ηχείο) και στο εξής link: in.icss.com.gr:8000/stream_009