Α) Εσπερινός: 7 μ.μ.

Όρθρος: 7 π.μ.

Β) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο.(ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ  18 Αυγούστου)

2.Κάθε Κυριακή.

3.Τετάρτη 1 Αυγούστου (ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ)

4.Πέμπτη 2 Αυγούστου (ανακ. λειψάνου αγίου Στεφάνου)

5.Παρασκευή 3 Αυγούστου (οσίας Θεοδώρας εν Θεσσαλονίκη)

6.Δευτέρα 6 Αυγούστου (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ)

7.Πέμπτη 9 Αυγούστου (Ματθία αποστόλου)

8.Τετάρτη 15 Αυγούστου(ΚΟΙΜΗΣΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

9.Δευτέρα 27 Αυγούστου (αγίου Φανουρίου)-ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ.

10.Τετάρτη 29  Αυγούστου(αποκεφάλιση Τιμίου Προδρόμου)

11.Πέμπτη 30 Αυγούστου (Αλεξάνδρου αρχιεπ.Κων/πόλεως)

12.Παρασκευή 31 Αυγούστου(Κατάθεση Τιμίας Ζώνης ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Γ) ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Όπως κάθε χρόνο θα ψαλλούν και φέτος στο Ναό μας (όπως σε όλη την Ορθοδοξία) οι Παρακλητικοί Κανόνες στην ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ,από 1 ως 13 Αυγούστου,μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού,στις 7 μ.μ.,ως εξής:

2, 7, 9, 12, ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας.

1, 3, 6, 8, 10, 13, ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας.

(Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου θα ψαλεί η τελευταία Παράκληση στις 8 μ.μ. και αμέσως  μετά θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ)

Δ) ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τα προεόρτια της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας:

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου,τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 στις 8 το βράδυ,θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό.Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια ΄΄Απόστολοι εκ περάτων…΄΄. Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ε) ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ:

Στις 27 Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του αγ.μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του αγ.Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού,όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

-Την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

-Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 7  το πρωί θα τελεστεί ο Εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία,στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου.

-Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του αγ.Φανουρίου και θα τελεστεί ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του αγίου Φανουρίου.

ΣΤ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017.

-Από 1 ως 14 Αυγούστου έχουμε την αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου,στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Κατά την περίοδο αυτή από Δευτέρα ως Παρασκευή έχουμε ξηροφαγία(τρώμε αλάδωτα),εκτός από την 6ηΑυγούστου που έχουμε κατάλυση ιχθύος.Τα Σαββατοκύριακα έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-Από 15 ως 31 Αυγούστου δεν έχουμε νηστεία, εκτός από Τετάρτη 15 Αυγούστου που έχουμε κατάλυση ιχθύος, Παρασκευή 17 Αυγούστου και Τετάρτες 22 και 29 Αυγούστου που έχουμε ξηροφαγία και Παρασκευές 24 και 31 Αυγούστου που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.