Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι παραστάσεις »Ηγιασμένον κομβολόγιον» που ανέβασε η θεατρική ομάδα των Συναντήσεων Νέων που γίνονται κάθε Τρίτη 9 το βράδυ στο Ναό μας. Πέντε παραστάσεις έδωσαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου μέσα στην περίοδο των εορτών και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αλλά και ενθαρρυντική. Τα παιδιά του Αγίου Αχιλλίου, ερασιτέχνες ηθοποιοί, Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Έρη και Χρήστος, συγκίνησαν τους φιλότιμους θεατές, καθώς ενσάρκωσαν ρόλους ανθρώπων πονεμένων της καθημερινής βιοπάλης του ευλογημένου νησιού της Σκιάθου του 19ου αιώνα, και υποδύθηκαν πρόσωπα, που η πένα του κυρ-Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αποθανάτισε με ακρίβεια και συνέπεια στα εξαιρετικής ποιότητας κείμενά του «Η Σταχομαζώχτρα», «Το μοιρολόι της φώκιας», «Το Χριστόψωμο» και «Έρωτας στα χιόνια». Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που πρωταγωνίστηκαν στο σανίδι και ιδιαίτερα στον αγαπητό Γιάννη Τσιάτσιο, του οποίου η σκηνοθετική απόπειρα άφησε εντυπωσιακές υποσχέσεις για το μέλλον.

‘Ομως, εκτός από τους πρωταγωνιστές του σανιδιού, πίσω από τη σκηνή υπάρχουν ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονται οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή, Κων.να Νταφοπούλου και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

Θεατρική ομάδα νέων αγίου Αχιλλίου

Ενθουσίασαν τους Λαρισαίους που προσήλθαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Ναού μας, στην πρεμιέρα της παράστασης »Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη», που ανέβηκε χθες, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το βράδυ. Νέοι των Πνευματικών Συνάξεων που γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ στον Άγιο Αχίλλιο, ξετύλιξαν το πηγαίο ταλέντο τους και πρωτοεμφανίστηκαν στο σανίδι, για να ποιήσουν ήθος και να μας μεταφέρουν το άρωμα των Χριστουγέννων όπως το ζει και το παρουσιάζει μέσα από τα έργα του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Πρωτάρηδες στη σκηνή, αλλά ταλαντούχοι, η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου, μάγεψαν το κοινό με τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους, όλα ερανισμένα από τα διηγήματα του »αγίου των γραμμάτων» <<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>.Έτσι ζωντάνεψαν επί σκηνής φιγούρες του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου που παλεύουν με τη φύση, τη ζωή και το θάνατο και που μάχονται με την αγάπη, τη χαρά και τη λύπη. Αυτά τα τέσσερα διηγήματα προσπαθούν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους. <<Ο Παπαδιαμάντης αφήνεται στη γραφή, λες και είναι η γραφή ένας τρόπος αναρχικής ονειροπόλησης. Όσο λογικά στημένη κι αν είναι η ιστορία, υπάρχουν συνεχή ρήγματα, χάσματα, παρεκκλίσεις, μεταστροφές. Αφηγείται όπως οι αγράμματοι χωρικοί. Δήθεν απλοϊκά, μα κατά βάθος εξεζητημένα>>(Πασχάλης, 2005, σ. 12)

Πίσω από τη σκηνή υπάρχουν ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονται οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

Θεατρικό αγ. Αχιλλίου-χαμόγελα από Αναστασία,Ειρήνη-Ζωή,Ελίνα

Συνεχίζονται οι παραστάσεις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου για το »Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη» της θεατρικής ομάδας των Νέων του Αγίου Αχιλλίου. Πρωτάρηδες στη σκηνή, αλλά ταλαντούχοι, η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου, μάγεψαν το κοινό με τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους, όλα ερανισμένα από τα διηγήματα του »αγίου των γραμμάτων» <<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει τις επόμενες ημέρες τις 3 τελευταίες παραστάσεις  στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Κουμουνδούρου και Φαρμακίδου) στις 9.15 το βράδυ.Οι Νέοι του αγίου Αχιλλίου μας περιμένουν όλους για να μας μεταφέρουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τη Σκιάθο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Αξίζει…

Θεατρική ομάδα νέων αγίου Αχιλλίου-οι ευχές του κόσμου

Με την ανατολή του καινούργιου χρόνου οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας του Ναού μας ζεστοί και γεμάτοι αγάπη συνέχισαν τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με  το <<Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη>>. Κάθε μέρα που περνά οι νεαροί ηθοποιοί γίνονται καλύτεροι, μπαίνουν περισσότερο στο πετσί των ρόλων τους και μεταφέρουν στο κοινό τα ξεχωριστά μηνύματα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του <<αγίου>> των ελληνικών γραμμάτων, του κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:<<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>. Εντυπωσιάζουν και ενθουσιάζουν όσους τολμούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις  η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου. Ειλικρινά δεν έχουν να ζηλέψουν άλλες σκηνές. Αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο  τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους. Τους σκεπάζει η χάρη του πολιούχου μας, αγίου Αχιλλίου.

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για τους Νέους του Αγίου Αχιλλίου ήταν η παρουσία στην 3η παράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π.Αχίλλιο και τον Αρχιδιάκονο π.Μωυσή προσήλθε για να ευλογήσει και να εμψυχώσει την προσπάθεια αυτή των Νέων μας. Η προσευχή του σίγουρα βοήθησε στην καλύτερη απόδοση των κειμένων. Ενθαρρυντική ήταν και η προσέλευση των εφημερίων της ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, π.Ανθίμου και π.Στεφάνου. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους τους Πατέρες για την παρουσία τους. Στο τέλος της παράστασης, πάνω στη σκηνή όλοι οι συντελεστές έκοψαν τη δική τους Αγιοβασιλόπιτα.

Θεατρικό αγ. Αχιλλίου-με τον Σεβασμιώτατο

 

 

Ευχαριστίες ολόθερμες στους χορηγούς της παράστασης:

1.Φωτοαντίγραφα »X copy».

2.Ταβέρνα-Ψησταριά »Νταλάκας».

3.Κηροπλαστείο »Λειμωνάριον».

4.Κηροπλαστείο »Θ. Ναούμ».

5.Οπτικά »Κουτζαηλίας(Γ.Θεοδοσιάδης)».

6.Αρτοποιείο »Φαίδων».

7.Ζαχαροπλαστείο »Σοκολά».

8.Καφέ »Arco».

9.Τσάντες »Αλεξίου».

10.Κηροπλαστείο »Λαυρέντης Κουτσιανής».

11.Βιβλιοπωλείο »Άνεμος».

12.Παιδικά ρούχα »Μπέλλος».

13.Πλεκτά »Σωτηρίου».

Επίσης, ευχαριστούμε

-Την υπεύθυνη λεσχών πολιτισμού, Δέσποινα Αράπκουλε.

-Τη σχολική επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της, κ.Δαούλα.

-Τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

-Τη Νικολέτα Αναστασίου και τον Χρήστο Μαρκούδη του λαογραφικού συλλόγου Βλάχων Αλμυρού.

-Όλα τα Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν και διαφημίζουν την παράστασή μας.

Πρεμιέρα στις 29/12 για την νεοεμφανιζόμενη θεατρική σκηνή της ομάδας Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου, με τέσσερα διηγήματα του Παπαδιαμάντη στο 4ο δημοτικό σχολείο.

 

 Μπορεί να το παιδέψαμε λίγο, αλλά εν τέλει έφτασε η ώρα να ανέβουμε στο σανίδι (και σας περιμένουμε).

Ο λόγος για την νεοδημιουργηθείσα θεατρική σκηνή της ομάδας  Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου, η οποία στις 29 και 30 του μήνα, καθώς και στις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου, παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού  σχολείου(Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), την παράσταση «Ηγιασμένον κομβολόγιον» – «Ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη», με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Πρόκειται για μία παράσταση που αποτελείται από τέσσερα διηγήματα του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου, την «Σταχομαζώχτρα», το «Μοιρολόι της φώκιας», το «Χριστόψωμο» και τον «Έρωτα στα χιόνια», την οποία ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Έρη και Χρήστος.

Η σκηνοθετική απόπειρα είναι του Γ. Τσιάτσιου, με την πολύτιμη και καθοριστική συνδρομή  των Ειρήνη Ζγούρη και Μάνου Καβίδα, η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου, η σκηνική επιμέλεια της Όλγας Μούκα, ενώ στον ήχο και στα φώτα είναι ο Βασίλης Λακερδάς και την φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Φώτης Νάτσιουλης.

Η οικονομική επιμέλεια είναι της Δήμητρας Δρομπίλα, η επιμέλεια κοστουμιών της Αναστασίας Μπουχώρη, το φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, η αφίσα του Ευρυπίδη Βλαχάκη , το πρόγραμμα της Ειρήνης-Ζωής Φακίτσα και οι κομμώσεις και επιμέλεια μακιγιάζ των Πελαγίας Δολμέ και Μαγδαληνής Βλαχιώτη.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα είχε καν ξεκινήσει αν δεν υπήρχε, η ζέση και το ενδιαφέρον του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Αχιλλείου, αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, τον οποίο όλοι οι συντελεστές της παράστασης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά.