Πρεμιέρα το Σάββατο 11 Μαϊου  (9.15 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου.

     Πέρυσι ήταν το «Ηγιασμένον κομβολόγιον» και τα μονόπρακτα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη! Φέτος τον Μάιο, (11,12,13,16,17,18,19) η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή των Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου κάνει την δεύτερη θεατρική της απόπειρα, ανεβάζοντας το έργο «Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»), το οποίο είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ιρλανδού καρδινάλιου Κάρολου Βάισμαν.

     Χαρά μεγάλη έχουμε που η θεατρική ομάδα του Ναού μας πραγματοποιεί ακόμη μία προσπάθεια πάνω στο σανίδι.  Το Σάββατο 11 Μαϊου 2019 έγινε η πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία. Οι παραστάσεις συνεχίζονται 12, 13, 16, 17, 18 και 19 Μαϊου, στις 9.15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Κουμουνδούρου και Φαρμακίδου γωνία.

   Η υπόθεση μας μεταφέρει στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όταν η πίστη στον Χριστό διωκόταν και άφθονο έρεε το αίμα των Μαρτύρων της Εκκλησίας. Αυτό που τονίζεται εδώ είναι η μεταποιητική δύναμη του Αναστημένου Χριστού, που μεταβάλλει ελεύθερα και μυστικά τον κάθε καλοπροαίρετο  άνθρωπο από «άγριο» σε «Άγιο», που εξημερώνει  συνειδήσεις, που αλλοιώνει τις καρδιές, για να εισέλθουν στον Νυμφώνα της Βασιλείας του Θεού και μάλιστα χωρίς εξαναγκασμό, αλλά καρδιακά, ήρεμα, εσωτερικά.

Το έργο διαδραματίζεται στην ειδωλολατρική ακόμη Ρώμη των αρχών του 4ου αιώνα, συγκεκριμένα το 305 μ.Χ. και η υπόθεσή του αφορά  στα χρόνια του τρομερού διωγμού του Διοκλητιανού, του τελευταίου και τρομερότερου όλων, κατά των Χριστιανών. Η Φαβιόλα, μια Ρωμαία ευγενικής καταγωγής, με πλούτη και ανώτερη μόρφωση, δεν είναι ευχαριστημένη από ζωή της. Η έντονη συζήτηση με τη χριστιανή σκλάβα της, τη Σύρα, την εμφανίζει μειωμένη μπροστά στην ταπεινοφροσύνη, την ωριμότητα της σκέψης και την αφοσίωση στο πρόσωπό της που δείχνει η νεαρή χριστιανή. Τόσο η αυτοθυσία και η σταδιακή αποκάλυψη της χριστιανικής διδασκαλίας που συντελείται από τη χριστιανή δούλη, όσο και η δημόσια ομολογία της χριστιανικής πίστης από την αγαπημένη της πατρικία Ρωμαία εξαδέρφη της, την Αγνή, που αποφέρει το αγόγγυστο συνακόλουθο μαρτύριο, συμβάλλουν στην βαθμιαία μεταστροφή της περήφανης Ρωμαίας και τελικά στην αποδοχή της νέας θρησκείας. Μέσα από μια σειρά απρόσμενων και συχνά σκληρών γεγονότων η ηρωίδα μας ασπάζεται τον Χριστιανισμό και γίνεται κοινωνός της Αλήθειας…

Όλα αυτά εν μέσω μηχανορραφιών και καταγγελιών από διάφορους στον αυτοκράτορα… κι όλα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένας τυχοδιώκτης από την Αντιόχεια, ένας αδίστακτος άνθρωπος χωρίς την παραμικρή ηθική αναστολή, τον οποίο κάποια, – δυστυχώς για αυτή, – τον ξέρει πολύ καλά από πολύ παλιά….

Θερμές ευχαριστίες στον φίλο και σκηνοθέτη Γιάννη Τσιάτσιο που ικανοποιεί  μια κρυφή μου επιθυμία να ξαναδούμε αυτό το θεατρικό που το είχαμε παίξει στο Κατηχητικό των Αγίων Τεσσαράκοντα στα μαθητικά μας χρόνια.  Ιδιαίτερη χαρά και τιμή ήταν η παρουσία στην πρεμιέρα της κ.Πόπης Κουρσούμη, η οποία είχε παίξει τότε τη χριστιανή σκλάβα Σύρα. Ευχαριστώ και συγχαίρω πολύ τα παιδιά που ερμήνευσαν τους ρόλους για τα σωτήρια μηνύματα που μας μετέφεραν και τις δυνατές συγκινήσεις που μας προκάλεσαν: Δήμητρα Δρομπίλα (Φαβιόλα), Χρυσούλα Ζαγκότη (Ευφροσύνη), Ειρήνη Ηλιοπούλου (Σύρα), Κατερίνα Κούκου (Ειρήνη), Στέλλιο Κούκο (γιος του Δημάρχου), Αναστασία Μπουχώρη (Αύρα), Κων.νο Νικολακούλη (Δικαστής), Γιάννη Τσιάτσιο (Φούλβιος), Άννα Τσιτσιρίκα (Κικιλία) και Ελένη Φούκου (Αγνή).

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή κειμένου και (ερασιτεχνική) σκηνοθετική επιμέλεια του Ιωάννη Τσιάτσιουσκηνικά του Γιάννη Γεωργιάδημουσική του Γιώργου Αλεξόπουλου κι ενδυματολογική επιμέλεια & φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, (νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το Θεσσαλικό Θέατρο για τον ευγενικό δανεισμό των περισσότερων κοστουμιών του έργου)…

Συγχαίρουμε, επίσης, τον Γιάννη Γεωργιάδη για τα σκηνικά, τον Γιώργο Αλεξόπουλο για τη μουσική επιμέλεια, την Ελίνα Μιχμίζου για την επιλογή των κοστουμιών και το φροντιστήριο, τον Φώτη Νάτσιουλη για τις φωτογραφίες, τον Γιάννη Χλιόπτσιο για την ωραία συμβολική αφίσα, την Πελαγία Δολμέ και τη Νίκη Ντισλή για τις κομμώσεις και το μακιγιάζ.

Ευχαριστίες στον Δήμο Λαρισαίων για την παραχώρηση της αίθουσας προβών στη συνοικία Ιπποκράτη, τη σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της, κ.Δαούλα, τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κ.Νάστα και το Θεσσαλικό Θέατρο και τη πρόεδρό του, κ.Σπανού για τον δανεισμό των περισσοτέρων κοστουμιών του έργου.

Ευγνωμοσύνη εκφράζουμε και στους χορηγούς της παράστασης:

 • ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ «Xcopy»
 • ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΝΤΑΛΑΚΑΣ»
 • ΕΠΙΠΛΑ «ΔΟΥΡΟΣ»
 • ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ «TRADE CON AE»
 • ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΑΡΤΙΟ»
 • ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΕΪΤΗΣ»
 • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΣΟΚΟΛΑ»
 • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΑΝΕΜΟΣ»
 • ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΡΟΤΥΠΟ»
 • ΚΑΦΕ «arco»
 • ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ «IRENAE»
 • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ «ΝΙΚΟΛΑΚΟΥΛΗΣ»
 • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΠΟΔΗΛΑΤΟ»
 • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ «ΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ»

Η πρεμιέρα της παράστασης  έγινε το Σάββατο 11 Μαϊου και θα παιχθεί επίσης, Κυριακή 12, Δευτέρα 13, Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαϊου, στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου Λαρίσης, (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Σ α ς    π ε ρ ι μ έ ν ο υ μ ε   ό λ ο υ ς !

Εν τω μεταξύ με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι παραστάσεις »Ηγιασμένον κομβολόγιον» που ανέβασε η θεατρική ομάδα των Συναντήσεων Νέων που γίνονται κάθε Τρίτη 9 το βράδυ στο Ναό μας. Πέντε παραστάσεις έδωσαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου μέσα στην περίοδο των εορτών και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αλλά και ενθαρρυντική. Τα παιδιά του Αγίου Αχιλλίου, ερασιτέχνες ηθοποιοί, Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Έρη και Χρήστος, συγκίνησαν τους φιλότιμους θεατές, καθώς ενσάρκωσαν ρόλους ανθρώπων πονεμένων της καθημερινής βιοπάλης του ευλογημένου νησιού της Σκιάθου του 19ου αιώνα, και υποδύθηκαν πρόσωπα, που η πένα του κυρ-Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αποθανάτισε με ακρίβεια και συνέπεια στα εξαιρετικής ποιότητας κείμενά του «Η Σταχομαζώχτρα», «Το μοιρολόι της φώκιας», «Το Χριστόψωμο» και «Έρωτας στα χιόνια». Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που πρωταγωνίστηκαν στο σανίδι και ιδιαίτερα στον αγαπητό Γιάννη Τσιάτσιο, του οποίου η σκηνοθετική απόπειρα άφησε εντυπωσιακές υποσχέσεις για το μέλλον.

‘Ομως, εκτός από τους πρωταγωνιστές του σανιδιού, πίσω από τη σκηνή υπάρχουν ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονται οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή, Κων.να Νταφοπούλου και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

Θεατρική ομάδα νέων αγίου Αχιλλίου

Ενθουσίασαν τους Λαρισαίους που προσήλθαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Ναού μας, στην πρεμιέρα της παράστασης »Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη», που ανέβηκε χθες, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το βράδυ. Νέοι των Πνευματικών Συνάξεων που γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ στον Άγιο Αχίλλιο, ξετύλιξαν το πηγαίο ταλέντο τους και πρωτοεμφανίστηκαν στο σανίδι, για να ποιήσουν ήθος και να μας μεταφέρουν το άρωμα των Χριστουγέννων όπως το ζει και το παρουσιάζει μέσα από τα έργα του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Πρωτάρηδες στη σκηνή, αλλά ταλαντούχοι, η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου, μάγεψαν το κοινό με τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους, όλα ερανισμένα από τα διηγήματα του »αγίου των γραμμάτων» <<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>.Έτσι ζωντάνεψαν επί σκηνής φιγούρες του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου που παλεύουν με τη φύση, τη ζωή και το θάνατο και που μάχονται με την αγάπη, τη χαρά και τη λύπη. Αυτά τα τέσσερα διηγήματα προσπαθούν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους. <<Ο Παπαδιαμάντης αφήνεται στη γραφή, λες και είναι η γραφή ένας τρόπος αναρχικής ονειροπόλησης. Όσο λογικά στημένη κι αν είναι η ιστορία, υπάρχουν συνεχή ρήγματα, χάσματα, παρεκκλίσεις, μεταστροφές. Αφηγείται όπως οι αγράμματοι χωρικοί. Δήθεν απλοϊκά, μα κατά βάθος εξεζητημένα>>(Πασχάλης, 2005, σ. 12)

Πίσω από τη σκηνή υπάρχουν ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονται οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

Θεατρικό αγ. Αχιλλίου-χαμόγελα από Αναστασία,Ειρήνη-Ζωή,Ελίνα

Συνεχίζονται οι παραστάσεις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου για το »Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη» της θεατρικής ομάδας των Νέων του Αγίου Αχιλλίου. Πρωτάρηδες στη σκηνή, αλλά ταλαντούχοι, η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου, μάγεψαν το κοινό με τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους, όλα ερανισμένα από τα διηγήματα του »αγίου των γραμμάτων» <<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει τις επόμενες ημέρες τις 3 τελευταίες παραστάσεις  στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Κουμουνδούρου και Φαρμακίδου) στις 9.15 το βράδυ.Οι Νέοι του αγίου Αχιλλίου μας περιμένουν όλους για να μας μεταφέρουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τη Σκιάθο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Αξίζει…

Θεατρική ομάδα νέων αγίου Αχιλλίου-οι ευχές του κόσμου

Με την ανατολή του καινούργιου χρόνου οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας του Ναού μας ζεστοί και γεμάτοι αγάπη συνέχισαν τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με  το <<Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη>>. Κάθε μέρα που περνά οι νεαροί ηθοποιοί γίνονται καλύτεροι, μπαίνουν περισσότερο στο πετσί των ρόλων τους και μεταφέρουν στο κοινό τα ξεχωριστά μηνύματα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του <<αγίου>> των ελληνικών γραμμάτων, του κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:<<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>. Εντυπωσιάζουν και ενθουσιάζουν όσους τολμούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις  η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου. Ειλικρινά δεν έχουν να ζηλέψουν άλλες σκηνές. Αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο  τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους. Τους σκεπάζει η χάρη του πολιούχου μας, αγίου Αχιλλίου.

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για τους Νέους του Αγίου Αχιλλίου ήταν η παρουσία στην 3η παράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π.Αχίλλιο και τον Αρχιδιάκονο π.Μωυσή προσήλθε για να ευλογήσει και να εμψυχώσει την προσπάθεια αυτή των Νέων μας. Η προσευχή του σίγουρα βοήθησε στην καλύτερη απόδοση των κειμένων. Ενθαρρυντική ήταν και η προσέλευση των εφημερίων της ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, π.Ανθίμου και π.Στεφάνου. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους τους Πατέρες για την παρουσία τους. Στο τέλος της παράστασης, πάνω στη σκηνή όλοι οι συντελεστές έκοψαν τη δική τους Αγιοβασιλόπιτα.

Θεατρικό αγ. Αχιλλίου-με τον Σεβασμιώτατο

 

 

Ευχαριστίες ολόθερμες στους χορηγούς της παράστασης:

1.Φωτοαντίγραφα »X copy».

2.Ταβέρνα-Ψησταριά »Νταλάκας».

3.Κηροπλαστείο »Λειμωνάριον».

4.Κηροπλαστείο »Θ. Ναούμ».

5.Οπτικά »Κουτζαηλίας(Γ.Θεοδοσιάδης)».

6.Αρτοποιείο »Φαίδων».

7.Ζαχαροπλαστείο »Σοκολά».

8.Καφέ »Arco».

9.Τσάντες »Αλεξίου».

10.Κηροπλαστείο »Λαυρέντης Κουτσιανής».

11.Βιβλιοπωλείο »Άνεμος».

12.Παιδικά ρούχα »Μπέλλος».

13.Πλεκτά »Σωτηρίου».

Επίσης, ευχαριστούμε

-Την υπεύθυνη λεσχών πολιτισμού, Δέσποινα Αράπκουλε.

-Τη σχολική επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της, κ.Δαούλα.

-Τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

-Τη Νικολέτα Αναστασίου και τον Χρήστο Μαρκούδη του λαογραφικού συλλόγου Βλάχων Αλμυρού.

-Όλα τα Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν και διαφημίζουν την παράστασή μας.

Πρεμιέρα στις 29/12 για την νεοεμφανιζόμενη θεατρική σκηνή της ομάδας Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου, με τέσσερα διηγήματα του Παπαδιαμάντη στο 4ο δημοτικό σχολείο.

 

 Μπορεί να το παιδέψαμε λίγο, αλλά εν τέλει έφτασε η ώρα να ανέβουμε στο σανίδι (και σας περιμένουμε).

Ο λόγος για την νεοδημιουργηθείσα θεατρική σκηνή της ομάδας  Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου, η οποία στις 29 και 30 του μήνα, καθώς και στις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου, παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού  σχολείου(Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), την παράσταση «Ηγιασμένον κομβολόγιον» – «Ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη», με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Πρόκειται για μία παράσταση που αποτελείται από τέσσερα διηγήματα του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου, την «Σταχομαζώχτρα», το «Μοιρολόι της φώκιας», το «Χριστόψωμο» και τον «Έρωτα στα χιόνια», την οποία ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Έρη και Χρήστος.

Η σκηνοθετική απόπειρα είναι του Γ. Τσιάτσιου, με την πολύτιμη και καθοριστική συνδρομή  των Ειρήνη Ζγούρη και Μάνου Καβίδα, η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου, η σκηνική επιμέλεια της Όλγας Μούκα, ενώ στον ήχο και στα φώτα είναι ο Βασίλης Λακερδάς και την φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Φώτης Νάτσιουλης.

Η οικονομική επιμέλεια είναι της Δήμητρας Δρομπίλα, η επιμέλεια κοστουμιών της Αναστασίας Μπουχώρη, το φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, η αφίσα του Ευρυπίδη Βλαχάκη , το πρόγραμμα της Ειρήνης-Ζωής Φακίτσα και οι κομμώσεις και επιμέλεια μακιγιάζ των Πελαγίας Δολμέ και Μαγδαληνής Βλαχιώτη.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα είχε καν ξεκινήσει αν δεν υπήρχε, η ζέση και το ενδιαφέρον του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Αχιλλείου, αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, τον οποίο όλοι οι συντελεστές της παράστασης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά.