Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στο Ναό μας.

Στις 11 το πρωί,αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία,τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς,στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού από τους ιερείς της ενορίας μας,παρουσία κατηχητών, παιδιών και γονέων.Μετά τη σύντομη προσλαλιά του π.Ραφαήλ,οι κατηχητές παρουσίασαν στα παιδιά ένα βιντεάκι με φωτογραφίες από  στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Κατηχητικού μας.

Οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (11.00-12.30) και  λειτουργούν τμήματα όλων των βαθμίδων(από προνήπια έως και Λύκειο).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α)Παιδιά νηπιαγωγείου (προσχολικής ηλικίας): Κυριακή πρωί 11:00 – 12:20

ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Αντιγόνη Βενιάδου, Λουκία Κομοπούλου.

β)Παιδιά Α”,Β”,Γ” Δημοτικού: Κυριακή πρωί 11:00 – 12:3ο

ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Ειρήνη Σωτήρη, Βασιλική Καλύβα.

γ)Παιδιά Δ”,Ε”,ΣΤ” Δημοτικού: Κυριακή πρωί 11:00 – 12:3ο

ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Αντωνία Παπαγγελή, Αθανασία Δαλγιαννάκη .

δ)Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου: Κυριακή πρωί 11:00 – 12:3ο

-ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ: Κώστας Τσουμπέκας και Στάθης Τάκης(τμήμα αγοριών).

-ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ: Δήμητρα Δρομπίλα,πρεσβυτέρα Νικολέτα Γιανναρού-Κωνσταντάκου, Κατερίνα Γιανναρού(τμήμα κοριτσιών).

Ο π.Ραφαήλ,υπεύθυνος του κατηχητικού έργου του Ναού,μαζί με τους φιλότιμους Κατηχητές-τριες, προσκαλούν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες από 4 έως 18 ετών στο Κατηχητικό Σχολείο.Παρακαλούν,επίσης, τους γονείς να μην αδιαφορούν για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών τους,κυρίως στην δύσκολη εποχή μας,που πολεμείται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και έχει ξεπέσει ο χαρακτήρας του από ομολογιακός σε έναν ύπουλο θρησκευτικό συγκριτισμό! Στις μέρες μας,που γίνονται προσπάθειες για την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποδυνάμωση της εθνικής συνείδησης,είναι σημαντικό και παρήγορο οι Έλληνες Ορθόδοξοι γονείς να εμπιστεύονται την Εκκλησία και να επιθυμούν την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Στο Ναό μας περιμένουμε με χαρά τα νεαρά βλαστάρια της Εκκλησίας και του έθνους μας,να τους μεταδώσουμε ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ.Οι φιλότιμοι κατηχητές μας με καλή  διάθεση και θεία φώτιση είναι έτοιμοι και φέτος να επιδοθούν στο υπεύθυνο,δύσκολο,αλλά και τόσο όμορφο έργο της κατήχησης.

 

 

ΚΑΛΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
Οι Κατηχητές του Ναού.