Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η καινούργια ιεραποστολική χρονιά για τους Νέους του Ναού μας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου το βράδυ.  Μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού, έγινε η έναρξη των Συναντήσεων Νέων της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 8.45 – 10.00 το βράδυ, στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Φέτος θα συνεχίσουμε για 3η χρονιά την ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως :<<Πιστεύω…και εις το Πνεύμα το άγιον…>> .

Ο π.Ραφαήλ υποδέχτηκε τους Νέους, τους ευλόγησε με τον Σταυρό και τον Αγιασμό και τους μίλησε για το νόημα και την ανάγκη της Κατήχησης. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο άνθρωπος έχει χάσει τον προσανατολισμό του και αποδομούνται αιώνιες αξίες, ο λόγος του Θεού είναι όντως «φως ταις τρίβοις ημών και λύχνος τοις ποσίν ημών», που μας βοηθάει να πορευόμαστε τον σίγουρο και αυθεντκό δρόμο που οδηγεί στην αιώνια χαρά και μακαριότητα. Είναι το πνευματικό «μάννα» και το «ύδωρ το ζων» που χορταίνει και ξεδιψάει τους «κοπιώντας και πεφορτισμένους» της ζωής. Είναι το φως που νοηματοδοτεί τον αγώνα των πιστών και η σάλπιγγα που αφυπνίζει και αλλοιώνει τις συνειδήσεις των καλοπροαίρετων ανθρώπων.

Τελειώνοντας η πρώτη αυτή Συνάντηση, οι Νέοι ενημερώθηκαν για τις άλλες δραστηριότητες που μπορούν να συμμετάσχουν:

1.Θεατρική Ομάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για να ανεβάσουμε καινούργιο έργο, η «Φαβιόλα η Ρωμαία», την άνοιξη. (Για τη συμμετοχή σας επικοινωνείστε με τον π.Ραφαήλ ή τον κ.Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973281063)
2.Χορευτικό.(Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα: 8.30μ.μ. για αρχάριους και 9.30μ.μ. για προχωρημένους)

3.Ορχήστρα. (Όποιος παίζει κάποιο μουσικό όργανο, να επικοινωνήσει με τον π.Ραφαήλ ή τον Στέλλιο Βαλδούμα στο τηλ. 6982953663)
4.Διακονία ασθενών. (Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς,σε νοσηλευτικά ιδρύματα)

5.Ιστοσελίδα <www.inaa.gr>
6.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>> (Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM), την οποία μπορείτε να ακούσετε  και στο youtube.
7.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου <<Εύηχη Σάλπιγγα>>. (Δεχόμαστε τα άρθρα σας σε ηλεκτρονική μορφή). Κυκλοφόρησε το 10ο τεύχος.

8.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων).

9.Σχολή γονέων(ομιλίες και συζήτηση προς νέους και υποψήφιους συζύγους και γονείς)-Μια Κυριακή το μήνα. Η επόμενη ομιλία θα γίνει Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στις 7.30 μ.μ.

Εξάλλου με πολλή χαρά οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου υποδέχτηκαν το νέο Ποιμενάρχη της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κ.Ιερώνυμο, στην εβδομαδιαία Σύναξή τους, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας. Ο Σεβασμιώτατος, με τη μειλίχια φωνή του, μίλησε για τον ρόλο της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, από την εποχή του Μ.Κωνσταντίνου, οπότε βγήκε στην επιφάνεια από τις κατακόμβες έως και σήμερα. Αναφέρθηκε στη διαχρονική πρόσκληση της Εκκλησίας, «Έρχου και ίδε», στους ανθρώπους κάθε εποχής και στην αξία της ιεραποστολής. Εξέφρασε δε την αγωνία του για το αν οι πιστοί, που εκκλησιάζονται την Κυριακή, εφαρμόζουν την επόμενη μέρα στην καθημερινότητά τους το Ευαγγέλιο. To ακροατήριο, που κρεμόταν κυριολεκτικά από το στόμα του Επισκόπου, του απηύθυνε ερωτήσεις και ακολούθησε ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος.