Λίγο πριν τη Γέννηση του Θεανθρώπου μια ομάδα από τις Νεανικές Συναντήσεις του Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου επισκέφθηκαν την ψυχιατρική κλινική «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη τους στους τρόφιμους, στη διεύθυνση και στο προσωπικό του ιδρύματος. Τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και Χριστουγεννιάτικα άσματα. Στο τέλος, κατόπιν παράκλησης των ανθρώπων, χόρεψαν όλοι μαζί ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας πολλή χαρά και συγκινήσεις.

Μέσα στην περίοδο των Αγίων Εορτών οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου θα επισκεφθούν και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

1.ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Δεκεμβρίου 10.30 π.μ. στο Παλιό Νοσοκομείο.

2.ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Δεκεμβρίου στο Γηροκομείο Αρμενίου.(ΕΚΔΡΟΜΗ)

3.ΤΡΙΤΗ 31 Δεκεμβρίου 10.30 π.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον Μητροπολίτη μας.

4.ΠΕΜΠΤΗ 2 Ιανουαρίου 4.30 μ.μ. στο ANIMUS.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται τις παραπάνω μέρες και ώρες από τον Ναό μας.

Και να, ξημέρωσε η ημέρα της μεγάλης εορτής της Γέννησης του Χριστού. Ομάδα Νέων από τις εβδομαδιαίες Συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στον Άγιο Αχίλλιο, επισκέφθηκαν το Παλιό Νοσοκομείο της πόλης μας. Οι Νέοι μας με θέρμη και ζωντάνια έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς περιδιάβηκαν σε όλα τα δωμάτια και τις κλινικές του ιδρύματος. Αντάλλαξαν ευχές με τους νοσηλευόμενους, τους συνοδούς τους και το προσωπικό για τις άγιες ημέρες και μοίρασαν δώρα στα παιδάκια που νοσηλεύονταν στην Παιδιατρική και στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον νεαρό Δημήτρη από τη Σύρο στο Κέντρο Αποκατάστασης όπου νοσηλεύεται. Εκεί δίνει τώρα εδώ και 2 χρόνια τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή και να μπορέσει να περπατήσει. Οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου του έψαλλαν κάλαντα, συνομίλησαν μαζί του για την κατάσταση της υγείας του και του προσέφεραν χρήματα που συγκέντρωσαν προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και μερίδα των Νέων του Αγίου Αχιλλίου επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.Ιερώνυμο, προκειμένου να του τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα. Με πολύ κέφι και χαρά έψαλλαν τα παινέματα της Χίου, τα κάλαντα της Ικαρίας, καθώς και τα δικά μας γνωστά «Αρχιμηνά κι αρχιχρονιά…», ευχόμενοι ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ και λαμβάνοντας την ευλογία του Επισκόπου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο στούντιο της εκκλησιαστικής ραδιοφωνίας και ευχήθηκαν στους ακροατές για το νέο έτος ψάλλοντας κι εκεί Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Πιστοί στο ραντεβού, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου παραμονή Πρωτοχρονιάς επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πέρασαν από πολλές κλινικές τραγουδώντας κάλαντα και σκορπίζοντας σε όλους χαρά και ελπίδα. Στις παιδιατρικές κλινικές μοίρασαν δώρα και παιχνίδια. Γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς με τους συνοδούς τους συγκινημένοι έψαλλαν κι αυτοί τα κάλαντα μαζί με τους επισκέπτες δημιουργώντας μια όμορφη πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα.

Μετά από τα 2 Νοσοκομεία της πόλης μας, την «Αγία Φωτεινή» και το Γηροκομείο Αρμενίου, όπου τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, ομάδα Νέων του Αγίου Αχιλλίου, στο ξεκίνημα του νέου έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο αποκατάστασης «Animus». Τους υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του νοσηλευτικού ιδρύματος και τους συνόδευσαν σε όλες τις πτέρυγες, όπου έψαλλαν παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Συνομίλησαν με τους ασθενείς ευχόμενοι «καλή ανάρρωση» και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό.