Μια υπέροχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ναό μας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του πολιούχου και προστάτου μας, αγίου Αχιλλίου του μυροβλύτου και θαυματουργού.

Στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε «Το Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ.Θεοδόση Διαμάντη. Η ανδρική αυτή χορωδία, αποτελούμενη από καταξιωμένους ιεροψάλτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, απέδωσε θαυμάσια εκκλησιαστικούς ύμνους τόσο της Αναστάσεως του Κυρίου, όσο και από την Ακολουθία του Αγίου Αχιλλίου. Με το 50λεπτο αυτό πρόγραμμα καθήλωσε τους πιστούς και ανέβασε τις ψυχές τους κυριολεκτικά στα ουράνια. Γι’αυτό και απέσπασε θερμό και ζωηρό το χειροκρότημα.
Στο δεύτερο μέρος, ο λόγιος κληρικός, π.Θεμιστοκλής Χριστοδούλου αφύπνισε και προβλημάτισε έντονα τους ακροατές με τον χειμαρρώδη λόγο του. Με την εμπνευσμένη και πολύ επίκαιρη ομιλία του,»η τέχνη να είσαι πατέρας-η τέχνη να είσαι μητέρα» ,παρουσίασε τις αιτίες της αποτυχίας των γονέων να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους και υπέδειξε δρόμους και μεθόδους για τη δημιουργία μιας ευλογημένης χριστιανικής οικογένειας.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο π.Ραφαήλ, ο οποίος μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιγνατίου, ευχαρίστησε τόσο τον πρωτοψάλτη κ.Θεοδόση Διαμάντη και τους χορωδούς του για την υπέροχη απόδοση των ύμνων,όσο και τον π.Θεμιστοκλή για την ανεπανάληπτη και μεστή νοημάτων ομιλία του. Σε μια δύσκολη και ταραγμένη εποχή, όπου αιώνιες αξίες αλλοιώνονται και ο θεσμός της οικογένειας πολεμείται αλύπητα και απροκάλυπτα(και με την χθεσινή ντροπιαστική απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου να επιτρέψει την υιοθεσία-«τεκνοθεσία» από ζευγάρια του ίδιου φύλου) ο λόγος του π.Θεμιστοκλέους αποτελεί οδοδείκτη, ώστε να επαναφέρουμε στο δρόμο του Θεού την οικογένεια και να βρούμε την ισορροπία στον εαυτό μας και τη ζωή μας.
 Ενώ την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ μια όμορφη έκπληξη είχαν οι Νέοι του Ναού μας στην καθιερωμένη Σύναξή τους. Ομιλητής ήταν ο π.Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προσκεκλημένος του π.Ραφαήλ, ο οποίος ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα  » Η θύρα του επιγείου και του ουρανίου. Το μυστήριο της αγάπης και της φιλανθρωπίας». Με γλαφυρό και σαφή τρόπο ο π.Θεμιστοκλής παρουσίασε τους τρόπους απόδειξης της αγάπης του Θεού προς εμάς και τόνισε την ανάγκη της μετάνοιας του ανθρώπου στην επίγεια πορεία του καθενός μας προς τον ουρανό, μέσα στο πλαίσιο αυτής της Θείας αγάπης. Σε μια κοινωνία όπου οι αρχές αποδομούνται και οι αξίες χάνουν τον προσδιορισμό τους, η ζωή του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία με τη συμμετοχή στα ιερά Μυστήρια και την εμπιστοσύνη της ψυχής σε απλανή πνευματικό πατέρα καθίσταται αναγκαία για τη σωτηρία του. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους Νέους και μια ζωηρή συζήτηση ως αργά το βράδυ.