
1η ημέρα, ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ): Συγκέντρωση στον Άγιο Βησσαρίωνα στις 6.00 π.μ. και αναχώρηση στις 6.30 π.μ. Μία στάση στην Ι.Μ.Δαδίου, όπου ο τάφος του μακαριστού αγίου γέροντα Αμβροσίου Λάζαρη. Συνεχίζοντας, σταματάμε στον Ισθμό της Κορίνθου (ή Ναύπλιο) για φαγητό. Φτάνουμε στην Κόστα από όπου παίρνουμε το πλοιάριο στις 5.00 μ.μ. Άφιξη στις Σπέτσες και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο «Roumani Hotel». Ελεύθερος χρόνος για ξεκουραση και μια πρώτη γνωριμία με το νησί των καπεταναίων.

Αξίζει μια βραδινή βόλτα στο Παλιό Λιμάνι Σπετσών, στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου με το εκκλησιαστικό μουσείο (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ). Πρόκειται για την πιο όμορφη διαδρομή του νησιού. Από τη Ντάπια είναι περίπου 2 χλμ. (25 λεπτά με τα πόδια) και το θέαμα είναι συναρπαστικό. Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Τριών Σπετσιωτών νεομαρτύρων, Ιωάννου, Νικολάου και Σταματίου. Σε απόσταση βολής βρίσκεται η γειτονιά Πιτυούσα ή αλλιώς το… Κολωνάκι των Σπετσών. Ανθοστολισμένα στενάκια μακριά από την τουριστική πολυκοσμία είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της συνοικίας. Προτείνεται δείπνο στις ταβέρνες στο Παλιό Λιμάνι. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο της Μπουμπουλίνας. Κατόπιν, θα περπατήσουμε στην πλατεία Ρολογιού, στη Ντάπια, το κεντρικό λιμάνι του νησιού και ταυτόχρονα το πιο πολυσύχναστο σημείο στις Σπέτσες με μια ωραία περατζάδα, όπου θα θαυμάσουμε τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα βοτσαλωτά δρομάκια ενώ γύρω από την πλατεία συγκεντρώνονται πολλά μαγαζιά, το λιμανάκι που δένουν τα «δελφίνια» αλλά και μουσεία. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ.Αγίων Πάντων. (Μπορεί κανείς να πάει με ταξί ή με ποδήλατο ή με τα πόδια ή με άμαξα, αφού στο νησί ΔΕΝ επιτρέπονται κάθε είδους αυτοκίνητα). Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος.

Το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε βόλτα με τις άμαξες. (Μια βόλτα με άμαξα στις Σπέτσες είναι ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα. Οι διαδρομές είναι πολλές όπως και οι άμαξες- 28 στον αριθμό)! Παίρνοντας, λοιπόν, άμαξα φτάνουμε στη χερσόνησο βόρεια του παλιού λιμανιού και δυτικά του φάρου, όπου έχει χαραχτεί ένας παραθαλάσσιος περίπατος με σήμα κατατεθέν τα ζωόμορφα γλυπτά της Ναταλίας Μελά. Μπορούμε να τον διασχίσουμε, με τα πόδια, για να δούμε δύο μεταλλικούς τράγους που βόσκουν ελιές, μία κατσίκα με το κατσικάκι της και την επιβλητική γοργόνα της ακρογιαλιάς με σγουρά μαλλιά από αλυσίδες και σηκωμένο το δεξί χέρι να χαιρετάει όσους ναυτικούς μπαίνουν στο παλιό λιμάνι. Εκεί θα δούμε και τον Φάρο των Σπετσών, σ’ έναν πευκόφυτο λόφο, σε υψόμετρο 27 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Η θέση του είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία για ν’ απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στον Αργοσαρωνικό. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σύντομος χρόνος για επίσκεψη στο Μουσείο-Αρχοντικό Χατζηγιάννη-Μέξη(προαιρετικά). Αναχωρούμε στις 10.00 π.μ. με το πλοίο για Κόστα. Ανεβαίνοντας στο πούλμαν ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Τιμίου Σταυρού Μαψού. Μεσημεριανό γεύμα καθ’ οδόν. Εσπερινό προσκύνημα στην Ι.Μ.Πελαγίας. Άφιξη στη Λάρισα το βράδυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1.Στο εισιτήριο περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές με πούλμαν από τη Λάρισα στην Κόστα και αντίστροφα, το πλοίο από Κόστα στις Σπέτσες και αντίστροφα, καθώς και δύο διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο «Roumani Hotel» με πρωινό.
2.Προκαταβολή 100 ευρώ/άτομο έως την Κυριακή των Βαίων και εξόφληση μέχρι τέλος Μαϊου.
3.Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις προκύπτουσες κάθε φορά συνθήκες.