Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου προσκεκλημένος ήταν ο Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Φθιώτιδος,  ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Παθογένειες στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στην οικογένεια».

Ο π.Ραφαήλ παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή, τον οποίο γνωρίζει περίπου απο εικοσαετίας. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι ο π.Εφραίμ μαθήτευσε ως Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγκελλος των μακαριστών Μητροπολιτών Σιατίστης Αντωνίου και Παύλου, αλλά και του ταπεινού νυν επισκόπου Αθανασίου κι ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα προσόντα του.

Παίρνοντας τον λόγο ο πατήρ Εφραίμ αναφέρθηκε στην ιερολογία του γάμου. Επεσήμανε τα κυριότερα σημεία της, τα οποία αν τα μελετήσει κανείς βρίσκει το νόημα και τον σκοπό του γάμου. Μίλησε για την ανάγκη της πνευματικής ζωής μέσα στην οικογένεια και τη σύνδεση της οικογένειας με τη Θεία Λατρεία. Παρουσίασε παραδείγματα αρρωστημένων σχέσεων μέσα στην οικογένεια και υπέδειξε τρόπους αντιμετώπισής τους. Ακολούθησε διάλογος.

Η επόμενη ομιλία θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, στις 7 μ.μ. Προσκεκλημένη θα είναι η Γερόντισσα Θεολογία, Ηγουμένη της Ι.Μ.Παναγίας Μικροκάστρου με θέμα: «Η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη σύγχρονη οικογένεια».