Πρόγραμμα εκδρομής στη Χίο.

1η ημέρα, Δευτέρα 22 Ιουλίου: Συγκέντρωση στον Άγιο Βησσαρίωνα στις 11.30 το πρωί με τις αποσκευές μας. Αναχώρηση στις 11.45 π.μ. Καθ’ οδόν μία στάση στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου Αλιάρτου.  Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο NISSOS SAMOS και αναχώρηση στις 8.00 μ.μ.

Προσκύνημα αγ.Μαρκέλλας

2η ημέρα, Τρίτη 23 Ιουλίου: Άφιξη νωρίς τα ξημερώματα στη Χίο. Τακτοποίηση στο 4* ξενοδοχείο «Chios Chandris». Μετά από σύντομη ξεκούραση και το πρωινό, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Κατευθυνόμενοι προς τα νότια σταματάμε πρώτα  στην ιστορική Μονή του Αγίου Μηνά. Κατόπιν φτάνουμε στα περίφημα μαστιχοχώρια, στο Πυργί – όπου θα εξερευνήσουμε το χωριό με τα ξυστά (γραμμικά σχέδια στις προσόψεις των σπιτιών) και τις δοξαράδες (αψίδες) – και στα Μεστά, το ωραιότερο νησί της Χίου. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα στην πλατεία και επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απογευματινή βόλτα στα Καρδάμυλα, πατρίδα ναυτικών και εφοπλιστών. Άφιξη στη Χώρα Χίου. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Τετάρτη 24 Ιουλίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε δυτικά και θα φτάσουμε στην περιώνυμη Νέα Μονή (11ος αιώνας), όπου εκάρη μοναχός ο Άγιος Νεκτάριος. Επόμενος σταθμός μας η Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων, που χτίστηκε στη σπηλιά όπου ασκήθηκαν οι τρεις μοναχοί, Νικήτας, Ιωσήφ και Ιωάννης, στους οποίους οφείλουμε την ίδρυση της Νέας Μονής. Φτάνουμε στο χωριό Βολισσός, στην Αγία Μαρκέλλα, όπου θα γευματίσουμε παραθαλασσίως. Προσκύνημα στον ναό της Αγίας και θα περπατήσουμε στο μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο όπου μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα. (Θα τελέσουμε Παράκληση.) Επιστρέφοντας στη Χίο κάνουμε ένα προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοήθειας, που ιδρύθηκε το 1930, από τον Όσιο Άνθιμο. (Εκεί και ο τάφος του). Άφιξη στη Χώρα Χίου. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Πέμπτη 25 Ιουλίου: Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της Σμύρνης, στην Τουρκία. (Αν μπορέσουμε, στην επιστροφή, μια περιήγηση στον Κάμπο Χίου).

5η ημέρα, Παρασκευή 26 Ιουλίου: Αναχωρούμε με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο. Θεία Λειτουργία στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Μηνά Χώρας Χίου (ναός των Αγίων Βικτώρων). Δυνατότητα επίσκεψης στο Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη (Βιβλιοθήκη Κοραή).  Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Χίου. (Μπορούμε να περπατήσουμε στο αγέρωχο κάστρο του νησιού, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο και θα δούμε το παλατάκι των Ιουστινιάνι. Το διώροφο ιστορικό κτίριο του 15ου αιώνα βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη «Σκοτεινή Φυλακή» και η κατασκευή του οφείλεται στους Γενουάτες. Ανάμεσα στα περιποιημένα μαγαζάκια και στα λιθόστρωτα στενά, θα φτάσουμε στα Οθωμανικά λουτρά, πρόκειται για χαμάμ που λειτούργησαν μέχρι το 1912. Αμέσως μετά, θα κάνουμε στάση στους Μύλους που βρίσκονται στη περιοχή Ταμπάκικα. Οι πέτρινοι Μεσογειακοί Πυργόμυλοι αποτελούν τοπόσημο της πόλης και εξυπηρετούσαν στις ανάγκες κατεργασίας δερμάτων). Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μαστίχας στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων. Μετά το μεσημεριανό φαγητό (στους Ολυμπιους ή στον Καταρράκτη…) θα κάνουμε  εσπερινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή  Μυρσινιδίου. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, η θαυματουργή εικόνα της οποίας βρέθηκε από τον μοναχό Χριστοφόρο στη θάλασσα, κάτω από το μοναστήρι. Εδώ βρίσκονται τα άμφια του Εθνομάρτυρα Γρηγορίου του Ε΄. Ευκαιρία για μια τελευταία βόλτα για φαγητό και ψώνια στη Χώρα της Χίου. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο NISSOS RODOS (τακτοποίηση σε 4κλινες καμπίνες). Αναχώρηση στις 11.00 μ.μ.

6η ημέρα, Σάββατο 27 Ιουλίου: Άφιξη το πρωί στον Πειραιά. Εκκλησιασμός στην Ι.Μ.Αστερίου (ή αλλού). Καθ’ οδόν για τη Λάρισα θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ.Αναλήψεως στα Σκούρτα Βοιωτίας. Μετά το μεσημεριανό γεύμα στη Λειβαδιά, εσπερινό προσκύνημα στην Ι.Μ.Δαδίου, όπου ο τάφος του μακαριστού αγίου γέροντα Αμβροσίου Λάζαρη. Επιστροφή στη Λάρισα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.Τιμή κατά άτομο (σε δίκλινο δωμάτιο): 500 ευρώ

2.Τιμή κατά άτομο (σε τρίκλινο δωμάτιο): 460 ευρώ

3.Στην τιμή περιλαμβάνονται

-όλες οι μετακινήσεις με το πούλμαν από Λάρισα ως Πειραιά, από Πειραιά μέχρι Λάρισα, καθώς και όλες στο νησί της Χίου,

-τα δρομολόγια με πλοίο από Πειραιά προς Χίο και από Χίο προς Πειραιά (μόνο στην επιστροφή καμπίνες),

– 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 4* ξενοδοχείο «Chios Chandris», το καλύτερο της Χίου.

ΔΕΝ περιλαμβάνεται η ημερήσια εκδρομή στη Σμύρνη.

4.Ο αρχηγός μπορεί να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις συνθήκες.

5.Για την εκδρομή στη Σμύρνη απαιτείται ή διαβατήριο που να λήγει μετά τον Οκτώβριο του 2024 ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

6.ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 200 ευρώ ανά άτομο ως τα 15 Μαρτίου.