Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαρίσης, με τη συμμετοχή των κατηχητικών των ενοριών Αγίου Αχιλλίου και Αγίας Σοφίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή, ψαλλομένου του Απολυτικίου της εορτής της Γεννήσεως του Χριστού και με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιερωνύμου. Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά για το έργο που επιτελείται στις ενορίες με την άοκνη προσπάθεια των ιερέων και των κατηχητών, ώστε, παρά την καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων λόγω πλημμυρών, να φτάσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Τόνισε τη σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων, διότι μέσα από αυτές τα μικρά παιδιά, με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό τους, παρουσιάζουν το διαχρονικό μήνυμα της Εκκλησίας, σε έναν κόσμο που θέλει να περάσει τα δικά του συνθήματα και να αλλάξει τη δομή της οικογένειας.

Ακολούθησαν ποιήματα, ύμνοι, τραγούδια, κάλαντα, ταμπλώ και θεατρικά, με τα οποία τα κατηχητόπουλα των δύο ενοριών καθήλωσαν όλους τους παρευρισκομένους. Άλλοτε προκαλώντας συγκίνηση, άλλοτε με χιούμορ έδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το μεγάλο μήνυμα της Θείας Ενανθρωπήσεως: ο Θεός κατέβηκε στη γη για να φέρει την αγάπη, την ειρήνη και τη λύτρωση στους ανθρώπους. Τα παιδιά μας θύμησαν ότι τη γιορτή αυτή τη γιορτάζουμε με κέντρο τον Χριστό, τη Θεία Λειτουργία και τη φιλανθρωπία. Πολλοί θυμηθήκαμε τα δικά μας παιδικά χρόνια στο κατηχητικό. Άλλοι ταυτιστήκαμε με τους χαρακτήρες των ρόλων… Σε κάθε περίπτωση όλοι μας γίναμε για λιγο παιδιά.

Την όμορφη αυτή γιορτή έκλεισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως, π.Ραφαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές: πρώτα τα παιδιά για τον άψογο τρόπο με τον οποίο πρωταγωνίστησαν, έπειτα τους κατηχητές που εργάστηκαν φιλότιμα και ακούραστα, τις κυρίες και τις μαμάδες που ετοίμασαν τον πλούσιο μπουφέ, τον π.Βαρνάβα και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία και όλους τους γονείς που εμπιστεύονται τα βλαστάρια τους στην Αγία μας Εκκλησία.