1η ημέρα, ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Συγκέντρωση στις 8.00 π.μ. στον Άγιο Βησσαρίωνα. Αναχώρηση στις 8.15 π.μ. Κατευθυνόμαστε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου. Άφιξη στον ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανά του και θα κατεβούμε στην κατάκομβη, στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο IMPERIAL PALACE CLASSICAL. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περιήγηση στην πόλη. Θα γνωρίσουμε τη Ροτόντα (κυκλικός ναός του Αγίου Γεωργίου) και την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα). Μπορούμε να προσκυνήσουμε στην Ι.Μ.Αγίας Θεοδώρας, καθώς και στους ναούς που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Παναγία Δεξιά, Αγία Σοφία και Άγιο Γρηγόριο Παλαμά (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ). Επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη στολισμένη Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το Ζαγκλιβέρι, στο σπίτι και στον ναό της Αγίας Ακυλίνας, όπου τα λείψανά της. Κατόπιν προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (9ος αιώνας) στην Περιστερά Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Ιερό Ησυχαστήριο Ευαγγελιστού Ιωάννου Σουρωτής, όπου ο τάφος του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Μεσημεριανό γεύμα καθ’ οδόν. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά: Πλατεία Αριστοτέλους,  παραλία, Λευκός Πύργος, οδός Τσιμισκή κλπ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τις αποσκευές μας. Αρχικά θα ανηφορίσουμε στην Άνω Πόλη με τα παλιά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια, για να θαυμάσουμε τη θέα από ψηλά και το Επταπύργιο. Κατόπιν, θα ξεναγηθούμε στην Πατριαρχική Μονή Βλατάδων. Επίσης, θα προσκυνήσουμε στη Μονή Λατόμου, στον ναό του οσίου Δαβίδ του δενδρίτη, του εν Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χορτιάτη και στο Ησυχαστήριο Αναστάσεως Χριστού «Εμμαούς». Μεσημεριανό γεύμα. Επιστρέφοντας στη Λάρισα θα προσκυνήσουμε στο μετόχι του Προφήτη Ηλία της Ι.Μ.Γρηγορίου Αγίου Όρους. Άφιξη το βράδυ στη Λάρισα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.ΤΙΜΗ εισιτηρίου 150 ευρώ/άτομο. Προκαταβολή 75 ευρώ μαζί με τη δήλωση συμμετοχής και εξόφληση ως τις 15 Δεκεμβρίου.

2.Περιλαμβάνει όλες τις μεταφορές με πούλμαν και 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε 4άστερο ξενοδοχείο.

3.Ο αρχηγός μπορεί να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

4.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π.Ραφαήλ, στο τηλέφωνο 2410537159 και στο mail: inaagr@gmail.com