Συνεχίζεται και φέτος, για πέμπτη χρονιά, στον Ι.Μ.Ναό του Αγίου Αχιλλίου η Σχολή Γονέων με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ». Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης, ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Αλιάρτου και ιεροκήρυκας της Ι.Μ.Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Όσα στην αγάπη ονειρεύομαι”.

Τον εκλεκτό κληρικό παρουσίασε διά θερμών λόγων στο ακροατήριο ο π.Ραφαήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία τους, στις επισκέψεις του στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στη ζεστή και υποδειγματική φιλοξενία του π.Σιλουανού, καθώς και στο γενικότερο πνευματικό έργο που εκείνος επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο λόγιος ομιλητής ευχαρίστησε πρώτα τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμο για την ευλογία της παρουσίας του στη Λάρισα και τον π.Ραφαήλ για την τιμητική πρόσκληση να μιλήσει στη Σχολή Γονέων. Στη συνέχεια, αναπτύσσοντας το θέμα “Όσα στην αγάπη ονειρεύομαι” ο π.Σιλουανός παίρνοντας αφορμή από ένα κείμενο του Οσίου Σωφρονίου του Έσσεξ, έκανε αναφορά στον χριστιανικό γάμο και πώς μπορεί ο έγγαμος να τον μεταποιήσει, ώστε να γίνει ο ίδιος ζωντανός ναός του Θεού. Χρησιμοποιώντας αληθινά παραδείγματα τόνισε την ανάγκη της πνευματικής ζωής μέσα στην οικογένεια, ώστε με προσευχή και διαρκή αυτοέλεγχο να ελευθερωθεί ο άνθρωπος από το ισχυρό φίλαυτο θέλημά του και να δει τον/την σύζυγο με αγάπη, κατανόηση, φροντίδα, καλοσύνη, συγχωρητικότητα…

Η επόμενη ομιλία θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 από την παιδαγωγό και θεολόγο, κ.Χάρη Δημητρακούδη και θα έχει θέμα “Αχ, αυτά τα νεύρα μου!”