«Αυτός είναι ο Έντι Ράμα. Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα» αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας

Ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα μιλάει δημόσια και ξεσκεπάζει το βρόμικο σχέδιο του Έντι Ράμα που έστειλε στη φυλακή τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, με στημένο κατηγορητήριο και απώτερο στόχο να αποδυναμώσει την κοινότητα των Ελλήνων ομογενών.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Μπερίσα δήλωσε ότι πρόκειται για προβοκάτσια του Ράμα ο οποίος έστησε παγίδα στον Μπελέρη. Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό syri.tv, ο Σαλί Μπερίσα καταγγέλλει εμπλοκή των αλβανικών αρχών στη δυσώδη υπόθεση που οδήγησε σε ομηρία τον ομογενή δήμαρχο, στον οποίο δεν επέτρεψαν ούτε την άδεια προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος.

Ο Μπερίσα μιλά για πλεκτάνη, εξηγώντας ότι συνεργάτης της αστυνομίας, τον οποίο κατονόμασε, πληρώθηκε με αμοιβή 700.000 λεκ (σχεδόν 7.000 ευρώ) προκειμένου να σκηνοθετήσει τις κατηγορίες. Όπως είπε, πρόκειται για τον Αρσέν Ράμα, ο οποίος πληρώθηκε από τα «Ειδικά Μυστικά Κονδύλια της Αστυνομίας». Παράλληλα «κάρφωσε»  τον Αστυνομικό Διευθυντή Αυλώνας και τον επικεφαλής του Τομέα Δίωξης Εγκλήματος, οι οποίοι όπως λέει παρανόμως δέχτηκαν να πληρωθεί αυτό το ποσό από τα κονδύλια. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, ο συνεργός του Ράμα και συνεργάτης της αλβανικής αστυνομίας έλαβε το ποσό μέσω εντάλματος πληρωμής, το οποίο διαβαθμίστηκε σε κρατικό απόρρητο, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταθέσεις του στο Αλβανικό δικαστήριο, είναι άκυρες.

Μεταξύ άλλων, ο Σαλί Μπερίσα τόνισε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητο να συσταθεί άμεσα Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή η οποία θα ερευνήσει και κατά πόσο αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. «Αυτός είναι ο Έντι Ράμα. Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα που μας φέρνει σε σύγκρουση με έναν γείτονα» τόνισε ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος.

Σημειώνεται ότι η δίκη του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, βρίσκεται σε εξέλιξη, στη δικαστική αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου.

newsbreak.gr