Στις 29 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της αγίας ενδόξου οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και πανηγυρίζει ο Ναός μας, που έχει μεγάλη εικόνα της Αγίας, ευλαβικό αφιέρωμα των ενοριτών μας, καθώς και τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου της.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας. Κατόπιν, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί στον Ναό μας το Μυστήριο του Ευχελαίου και θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς όλα τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό μας:  των Αγίων Αχιλλίου, Λουκά Κριμαίας, Αναστασίας Ρωμαίας, Νικηφόρου του λεπρού, Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, Ελευθερίου, Γεωργίου Καλσρίδη, Νίκωνος του «μετανοείτε», Μαρίνης μεγ/ρος, Γεδεών εν Τυρνάβω, Γεωργίου εκ Ραψάνης, Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, Χριστίνης, Νικολάου του Πλανά, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Παρασκευής, Ιωάννου του καλυβίτου, Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, Παντελεήμονος του ιαματικού…

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το πρωί 7.20-10.30, θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα διαβαστούν τα κόλυβα της Αγίας.