Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιερωνύμου, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη των ομιλιών στη Σχολή Γονέων του Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ». Πρώτος καλεσμένος του π.Ραφαήλ ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π.Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος με τον δικό του μοναδικό τρόπο ανέπτυξε το θέμα:  “Η παιδαγωγική του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου για την οικογένεια”. Ο εκλεκτός ομιλητής, παίρνοντας αφορμή από σταθμούς της ζωής του Αγίου Παϊσίου και από τη διδασκαλία του, παρουσίασε τα στοιχεία ενός επιτυχημέμου γάμου και μιας ευλογημένης οικογένειας ως κατ’ οίκον Εκκλησίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των ομιλιών, μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

1.ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 7 μ.μ. Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης, ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Αλιάρτου, με θέμα “Όσα στην αγάπη ονειρεύομαι”.

2.ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 7 μ.μ. κυρία Χάρις Δημητρακούδη, παιδαγωγός-Θεολόγος, με θέμα “Αχ, αυτά τα νεύρα μου!”

3.ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 7 μ.μ. κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα  Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην γένεση τού προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του».

5.ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, στις 7 μ.μ. Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, πρωτοσύγκελλος Ι.Μ.Φθιώτιδος «Παθογένειες στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στην οικογένεια».

6.ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, στις 7 μ.μ. Γερόντισσα Θεολογία, Ηγουμένη Ι.Μ.Παναγίας Μικροκάστρου «Η επίδραση της Εκκλησίας στην ελληνική οικογένεια».