1η ημέρα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023:

Συγκέντρωση στις 12 το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου (προς Δευτέρα) στον Άγιο Βησσαρίωνα. Αναχώρηση στις 00.30 τα ξημερώματα. Άφιξη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη. Προσκύνημα στην μεγαλώνυμη Μονή της Παναγίας του Έβρου. (Καφές-πρωινό). Γνωριμία με την πόλη: επίσκεψη στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Νικολάου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδιάς. (Υποδοχή από τον ηγούμενο π. Θεόφιλο-θα τελέσουμε Παράκληση.) Μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο στη Δαδιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “GRECOTEL EGNATIA GRAND”-ξεκούραση. Απογευματινή επίσκεψη στις Φέρες, στον βυζαντινό Ναό της Παναγιάς Κοσμοσώτηρας (1152 μ.Χ.). Ελεύθερος χρόνος στην Αλεξανδρούπολη. (Κάνοντας βόλτα μπορούμε να θαυμάσουμε τον φημισμένο Φάρο, να προσκυνήσουμε στον ναό του Αγίου Εύπλου, στον σπουδαίο Ναό της Αγίας Κυριακής κλπ). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Πορταϊτισσας Κορνοφωλιάς-μετόχι της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους (ίσως τελέσουμε Παράκληση στην Παναγία). Άφιξη στο Σουφλί, επίσκεψη στο Μουσείο μεταξιού. Ανεβαίνοντας βορειότερα θα φτάσουμε στην περιοχή της Ορεστιάδας, στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Βύσσας και θα γευματίσουμε στις Καστανιές, στον ποταμό Άρδα (κοντά στο «Τριεθνές»). Επιστρέφοντας πέρασμα από το Διδυμότειχο, όπου θα προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας και θα θαυμάσουμε τα παλαιά τείχη. Επίσκεψη στον Ιερό Μητροπολιτικό μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τριζωνικό τέμπλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Κατευθυνόμαστε δυτικά. Περνώντας από τον νομό Ροδόπης φτάνουμε στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, προσκύνημα στο μετόχι της Μονής Βατοπεδίου (Παναγία Παντάνασσα και Άγιος Νικόλαος). Στη συνέχεια, αν προλάβουμε, επισκεπτόμαστε τις Ιερές Μονές Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς. Άφιξη στην Ξάνθη. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη για έναν καφέ. Γεύμα παραθαλασσίως στη Ν.Πέραμο ή Ν.Ηρακλείτσα. Αν προλάβουμε εσπερινό προσκύνημα στη Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στο Σοχό Θες/νίκης ή σε κάποιο άλλο μοναστήρι. Άφιξη στη Λάρισα το βράδυ.