Ήταν μια αριστούχα κοπελίτσα από την Θεσσαλονίκη, που είχε δώσει 4 φορές Πανελλαδικές, για να περάσει Νομική και δεν τα κατάφερε. Όταν έδινε εξετάσεις, πάθαινε σκοτιδίνη και δεν έγραφε καλά… Το εμπόδιο αυτό βέβαια ήταν έργο της Θείας Προνοίας.

Οι γονείς της, την έλεγαν:

– Παιδάκι μας καλό, αφού είσαι αριστούχα δώσε σε μια άλλη σχολή να περάσεις εκεί. Μην επιμένεις…

– Όχι, έλεγε εκείνη.

Επέμενε στο δικό της. Έδωσε την 5η φορά και πέρασε στην Νομική!

Πήρε πτυχίο, αποφοίτησε και μετά άρχισε να δουλεύει σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το δικηγορικό γραφείο όπου δούλευε, ήταν στον 5ο όροφο και μια μέρα, ούτε ένα μήνα δουλειάς δεν είχε κλείσει, καθώς μετέφερε κάποια έγγραφα, γλύστρισε από τις σκάλες και έπεσε κατρακυλώντας από αυτές στον 4ο όροφο αιμόφυρτη και τελικά ξεψύχησε! Έλεγαν μετά οι γονείς της:

– Γιατί Θεέ μου, πήρες το κορίτσι μας…

Μα ο Θεός κρατούσε κλειστή την πόρτα της Νομικής, για να την προστατέψει… Εκείνη όμως επέμενε συνεχώς και τελικά ο Θεός υποχώρησε και εκπλήρωσε την επιθυμία της, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Τώρα, γιατί ο Θεός της άνοιξε την πόρτα, το ξέρει μόνο Αυτός!

Οι Πατέρες λένε ότι δεν μας ανοίγει κάποια πόρτα που εμείς χτυπάμε, διότι ο Θεός έχει ανοίξει μια άλλη πόρτα! Πρέπει εκείνη την πόρτα να ψάξουμε και να μην επιμένουμε εγωιστικά, να μας ανοίξει την πόρτα που θέλουμε εμείς… έχει ο Κύριος τον λόγο Του… Γι’ αυτό ας αφήσουμε την λογική μας και ας κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Κυρίου. Ας του έχουμε εμπιστοσύνη, αφού όλα τα προγνωρίζει και θα δούμε τι μεγάλη ωφέλεια και μισθό έχει, αυτή η υπακοή… Θα του ζητούμε, αλλά παράλληλα θα Του λέμε: ”Εάν θέλεις και εσύ Κύριε…”.

+ Γεροντας Εφραίμ Σεραγιωτης