Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Θράκη διοργανώνει η ενορία του Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ.Ιερωνύμου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει επισκέψεις σε μοναστήρια, γνωριμία με τον φυσικό πλούτο της περιοχής, καθώς και δύο διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη. Δηλώσεις συμμετοχής στον π.Ραφαήλ στο τηλέφωνο του Ναού: 2410537159 και στο e-mail: inaagr@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

1η ημέρα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023:

Συγκέντρωση στις 12 το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου (προς Δευτέρα) στον Άγιο Βησσαρίωνα. Αναχώρηση στις 00.30 τα ξημερώματα. Άφιξη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη. Προσκύνημα στην μεγαλώνυμη Μονή της Παναγίας του Έβρου. (Καφές-πρωινό). Μια γνωριμία με την πόλη: επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου (όπου φιλοξενείται η εικόνα της Παναγίας της Τριφώτισσας, που έφτασε από τους πρόσφυγες του Αίνου και είναι έργο του 13ου αιώνα) και το εκκλησιαστικό μουσείο της Ι.Μητροπόλεως. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδιάς. (Υποδοχή από τον ηγούμενο π. Θεόφιλο-θα τελέσουμε την Παράκληση της Παναγίας.) Μεσημεριανό γεύμα στη Δαδιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “GRECOTEL EGNATIA GRAND”- ξεκούραση. Απογευματινή επίσκεψη στις Φέρες, στον βυζαντινό Ναό της Παναγιάς Κοσμοσώτηρας (1152 μ.Χ.). Ελεύθερος χρόνος στην Αλεξανδρούπολη. (Κάνοντας βόλτα μπορούμε να θαυμάσουμε τον φημισμένο Φάρο, να προσκυνήσουμε στον ναό του Αγίου Εύπλου, στον σπουδαίο Ναό της Αγίας Κυριακής κλπ). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Πορταϊτισσας Κορνοφωλιάς-μετόχι της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους (ίσως τελέσουμε Παράκληση στην Παναγία). Άφιξη στο Σουφλί, επίσκεψη στο Μουσείο μεταξιού. Ανεβαίνοντας βορειότερα θα φτάσουμε στην περιοχή της Ορεστιάδας, στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Βύσσας και θα γευματίσουμε στον ποταμό Άρδα (κοντά στο «Τριεθνές»). Επιστρέφοντας πέρασμα από το Διδυμότειχο, όπου θα προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας και θα θαυμάσουμε τα παλαιά τείχη (εποχής Ιουστινιανού). Επίσκεψη στον Ιερό Μητροπολιτικό μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τριζωνικό τέμπλο.  (Πιθανή συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, κ.Δαμασκηνό). Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Κατευθυνόμαστε δυτικά. Περνώντας από τον νομό Ροδόπης φτάνουμε στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, προσκύνημα στο μετόχι της Μονής Βατοπεδίου (Παναγία Παντάνασσα και Άγιος Νικόλαος). Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τις Ιερές Μονές Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς. Άφιξη στην Ξάνθη. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη-γεύμα. Εσπερινό προσκύνημα στη Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στο Σοχό Θες/νίκης (μετόχι Ι.Μ.Δοχειαρίου Αγίου Όρους). Άφιξη στη Λάρισα το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.Η τιμή συμμετοχής είναι 175 ευρώ το άτομο. Εξόφληση άμεσα.

2.Στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι μεταφορές με το πούλμαν, καθώς και δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο “GRECOTEL EGNATIA GRAND” στην Αλεξανδρούπολη.

3.Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις περιστάσεις για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.