Το απόγευμα της Τετάρτης φτάσαμε στο όμορφο Ρέθυμνο, την καλύτερα διατηρημένη ενετική πόλη στην Ελλάδα. Κάναμε μια βόλτα γνωριμίας με την πόλη. Πλατεία Μικρασιατών, Φορτέτσα, λιμάνι, παλιά πόλη… Την Πέμπτη το πρωί εκκλησιαστήκαμε για την εορτή του Προφήτη Ηλία στον Ι.Ν.Αγίων Τεσσάρων νεομαρτύρων, των εν Ρεθύμνη σφαγιασθέντων. Εκεί συναντήσαμε τον Λαρισαίο π.Πολυχρόνη Μπάταλη ιερουργούντα, ο οποίος μας καλωσόρισε και μας ευλόγησε.

Αναχωρώντας από το γραφικό Ρέθυμνο προσκυνήσαμε διαδοχικά στις ιερές μονές Αγίας Ειρήνης και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ, όπου τύχαμε θερμής υποδοχής και ξεχωριστής φιλοξενίας από τις γυναικείες αδερφότητες.

Στη συνέχεια κάναμε ένα “διαδραστικό” μάθημα ιστορίας, όταν φτάσαμε στην ιστορική Μονή του Αρκαδίου. Λες και ξεπήδησαν μπροστά μας ο ηγούμενος Γαβριήλ,  ο στρατηγός Πάνος Κορωναίος, ο δάσκαλος Εμμανουήλ Βασιλείου Σκουλάς, ο φρούραρχος Ιωάννης Δημακόπουλος, η Χαρίκλεια Δασκαλάκη … Εκεί είχαμε τη μεγάλη χαρά να συναντήσουμε και τον αγαπητό μας αδερφό, π.Στέφανο από τη Λάρισα με την οικογένειά του!

Φεύγοντας προς δυτικά σταματήσαμε για φαγητό στις Πηγές Αργυρούπολης, ενώ η σημερινή μας εξόρμηση έκλεισε με εσπερινό προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής Χανίων. Οι μοναχές μας καλοδέχθηκαν, μας μίλησαν και ανάψαμε ευλαβικό κεράκι στον τάφο της μακαριστής Λαρισαίας γερόντισσας Θεοσέμνης.