Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η ιερά αποδημία των προσκυνητών που συμμετέχουν στην εκδρομή της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου. Σήμερα, μετά το πρωινό, επισκεφθήκαμε τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και θαυμάσαμε τα ευρήματα του μινωικού πολιτισμού. Ήταν για όλους μας ένα βιωματικό μάθημα ιστορίας.

Στη συνέχεια προσκυνήσαμε στη μεγάλη και περιώνυμη μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου και της Παναγιάς Παραμυθίας. Αναπαυθήκαμε από τη θερμή φιλοξενία του ηγουμένου, π.Διονυσίου και ακούσαμε το ιστορικό του μοναστηριού από τον π.Ευγένιο.

Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε νότια και ανεβήκαμε υψομετρικά ως την Εθιά, τον τόπο καταγωγής του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, οσίου Ευμενίου (Σαριδάκη). Με πολλή συγκίνηση και ευλάβεια προσκυνήσαμε στον τάφο του Αγίου και ψάλαμε την Παράκλησή του.

Επόμενος σταθμός μας ήταν το Ενυδρείο. Εκεί ήρθαμε σε επαφή με το ελληνικό (κι όχι μόνο) θαλάσσιο περιβάλλον, αφού παρατηρήσαμε πολλά είδη ψαριών και άλλων όντων που ζουν στη θάλασσα.

Το απόγευμα οδηγήσαμε τα βήματά μας στην Ι.Μ.Αγίων Θεοδώρων. Εκεί βρίσκεται το κελλάκι και ο τάφος του χαριτωμένου μακαριστού γέροντα Τιμοθέου Τζαννή.

Και η σημερινή μέρα έκλεισε με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου τα εκθέματα είναι από την εποχή του λίθου μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια. Πολλά από αυτά προέρχονται από τις ανασκαφές στα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού και άλλων σημαντικών πόλεων του νησιού.