Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό ξεκίνησε το καθιερωμένο καλοκαιρινό προσκύνημα που οργανώνει κάθε χρόνο η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.Ιερώνυμος, συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος και αναχωρήσαμε για την προσκυνηματική εκδρομή στη μεγαλόνησο Κρήτη!

Πρώτη στάση η αγαπημένη σε όλους μας Ιερά Μονή Πελαγίας στο Ακραίφνιο Θηβών. Αφού προσκυνήσαμε στο Καθολικό, γευτήκαμε τη μοναστηριακή φιλοξενία των αδερφών και τους γλυκείς ωφέλιμους λόγους της Γερόντισσας Σιλουανής, η οποία μας μίλησε και για τις επαφές της με τη μακαριστή Γερόντισσα Γαλακτία, καθώς και για θαυμαστά γεγονότα που συνδέονται με εκείνη.

Κατόπιν συνεχίσαμε το ταξίδι και φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου επιβιβαστήκαμε στο πλοίο με προορισμό το Ηράκλειο. Μετά από ολονύκτιο ταξίδι αποβιβαστήκαμε στο λιμάνι του Ηρακλείου απολαμβάνοντας την ανατολή του ήλιου! Αμέσως κατευθυνθήκαμε στον ναό του Αγίου Αποστόλου Τίτου για τη Θεία Λειτουργία, λόγω της ,μνήμης της Αγίας Μαρίνης. Εκεί προσκύνήσαμε λείψανο της Αγίας και την αγία Κάρα του Αποστόλου Τίτου και πρώτου επισκόπου του νησιού.

Στη συνέχεια περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία και συναντήσαμε εκλεκτούς φίλους από τη Λάρισα που διαμένουν στο Ηράκλειο! Επόμενος σταθμός η ιστορική μονή Αγκαράθου, όπου ο π.Πρόδρομος μας ξενάγησε στον ναό και το μουσείο μιλώντας μας για την ιστορία του μοναστηριού, τις άγιες εικόνες της, τη μυρτιά και τις σημαντικές προσωπικότητες που ανέδειξε.

Ακολούθησε πλούσιο μεσημεριανό γεύμα στο χωριό Επισκοπή, όπου συναντηθήκαμε με τον εφημέριο, π.Παύλο και άλλους γνωστούς αδερφούς που έλκουν την καταγωγή τους από εκεί.

Το απόγευμα η ιερά μας αποδημία συνεχίστηκε με πορεία προς τα ανατολικά. Ιερά Μονή Κεράς Καρδιώτισσας και Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι με κατάληξη τον Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο τελείωσε κι αυτή η ημέρα.