Αν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ταυτίζεται με την προώθηση της ομοφυλοφιλίας και ο φιλειρηνισμός της ΕΕ με την «παραγωγή πολεμοφοδίων», τότε ο λύκος έβγαλε την προβιά του…

Των Anne-Marie Le Pourhiet, ομοτ. καθηγήτριας δημοσίου δικαίου &

Jean-Éric Schoettl τέως γρ. του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας.

Δεκαπέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας [και της Ελλάδας, εννοείται], συντάχτηκαν με την Επιτροπή στη δίωξη που άσκησε τον περασμένο Ιούλιο κατά της Ουγγαρίας ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Επίμαχο είναι ο ουγγρικός νόμος του Ιουνίου 2021 που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας και την αλλαγή φύλου στα μέσα ενημέρωσης και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που προορίζονται για ανηλίκους. Η Ουγγαρία είχε ήδη επικριθεί στις Βρυξέλλες ότι τόλμησε να ορίσει τη γονεϊκότητα, στο Σύνταγμά της, με αυτή τη σκανδαλώδη [!!!] συντόμευση: « Η μητέρα είναι γυναίκα, ο πατέρας είναι άντρας.»

Περί τινος πρόκειται στην πραγματικότητα; Ο ενοχοποιημένος ουγγρικός νόμος δεν τιμωρεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου. Τείνει μόνο να παρεμποδίζει τον προσηλυτισμό που απευθύνεται σε ανηλίκους, ο οποίος στη Δύση προκαλεί ένα τεχνητό κύμα «δυσφορίας φύλου» μεταξύ των εφήβων. Αυτό το φαινόμενο, που αναπτύσσεται στα σχολεία και στα κοινωνικά δίκτυα, ανησυχεί πολλές άλλες χώρες και οι νόμοι πανομοιότυποι με αυτόν της Ουγγαρίας πολλαπλασιάζονται, ειδικά στις αμερικανικές πολιτείες.

ΛΟΜΠΙ

Κατόπιν αναφοράς πολλών μαχόμενων ΜΚΟ, δεκαπέντε χώρες μέλη, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα παρέμβουν ως «τρίτα μέρη» στη μήνυση που άσκησε στη Βουδαπέστη η Κομισιόν. Η κα Van der Leyen χαρακτήρισε τον ουγγρικό νόμο «ντροπή», ενώ μια Γαλλίδα ευρωβουλευτής από την ομάδα Renew, αντιπρόεδρος της διακομματικής ομάδας LGBTQ+ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βλέπει σε αυτή την «ιστορική» παρέμβαση της Γαλλίας ενώπιον του Δικαστηρίου, «ισχυρό σήμα» για την «υπεράσπιση των αξιών μας». Η ουγγρική κυβέρνηση, που επανήλθε στην εξουσία μετά τη σαφή νίκη της στις βουλευτικές εκλογές της 3ης Απριλίου 2022, αρνήθηκε να ακυρώσει το κείμενό της και μάλιστα διοργάνωσε, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το θέμα. Τα αποτελέσματα αυτού, όπως και των εκλογών, δείχνουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ούγγρων εγκρίνει τον περιορισμό του ομοφυλοφιλικού και τρανς προσηλυτισμού μεταξύ των ανηλίκων.

Απάνθρωπο και βάρβαρο στιγμιότυπο από εκδήλωση των Loatk. Και όμως «Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι ουγγρικές διατάξεις παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…».

Ενώπιον του ΔΕΕ, η Επιτροπή προσάπτει στην Ουγγαρία ότι δεν αιτιολόγησε πώς η έκθεση των παιδιών σε περιεχόμενο LGBTQ+ θα έβλαπτε την ευημερία τους ή δεν θα ήταν προς το συμφέρον τους. Σύμφωνα με την εκτελεστική εξουσία της ΕΕ, ο ουγγρικός νόμος παραβιάζει πολλές οδηγίες: για την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων ενημέρωσης, για το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τη διαφάνεια της ενιαίας αγοράς. Υπονομεύει την ελευθερία παροχής υπηρεσιών και την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών, καθώς και το δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων που κατοχυρώνεται στο άρθρο 8 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR).

Η Επιτροπή θεωρεί περαιτέρω ότι οι ουγγρικές διατάξεις παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, όπως και το δικαίωμα στη μη-διάκριση, σύμφωνα με τα άρθρα 1, 7, 11 και 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, η «σοβαρότητα» αυτών των παραβιάσεων συνιστά επίθεση στις «αξίες» που αναφέρονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα κείμενο που τείνει να ρυθμίζει αυτό που ένα κράτος μέλος θεωρεί, σύμφωνα με τις δικές του ευαισθησίες και την εθνική του κουλτούρα, ως κίνδυνο για τους ανηλίκους, πρέπει να προκαλέσει ένα τέτοιο ξέσπασμα από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η κατασταλτική αδυσώπητη στάση στην οποία υποβάλλεται η Ουγγαρία υποδηλώνει τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζουν ορισμένα λόμπι και ΜΚΟ στα θεσμικά όργανα της Ένωσης. Σε σύγκριση με ορισμένες εκστρατείες που καθιστούν την ισλαμική μαντίλα το λάβαρο του “μέλλοντος της Ευρώπης”, αποκαλύπτει ότι ο αναπαραγόμενος Wokism και τα δίκτυα της “Open Society” έχουν εγκατασταθεί στα κυκλώματα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.

ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Ο τρόπος με τον οποίο η Επιτροπή αγνοεί την αρχή της επικουρικότητας και την υποχρέωση της Ένωσης να σέβεται την εθνική ταυτότητα των κρατών μελών, όπως εγγυάται το άρθρο 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αγνόηση της αρχής της δημοκρατίας και του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού των λαών, μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την επιθυμία να επιβληθεί με τη βία μια ιδεολογική προκατάληψη. Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, των οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων, των κλιματικών συναγερμών και της ασφάλειας, των μεταναστευτικών και γεωπολιτικών αναταραχών, δεν υπάρχει προφανώς, γι’ αυτήν, κανένας πιο επείγων κίνδυνος να πολεμήσει από τον ουγγρικό νόμο για την υπεράσπιση των αξιών της ΕΕ…

Το άρθρο 26-3 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948 ορίζει ότι «οι γονείς έχουν το δικαίωμα προτεραιότητας να επιλέξουν το είδος της εκπαίδευσης που θα δοθεί στα παιδιά τους» . Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα κατοχυρώνει επίσης την ελευθερία των γονέων να διασφαλίζουν την ηθική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, ενώ ένα πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαιώνει το «δικαίωμα των γονέων να διασφαλίζουν αυτή την εκπαίδευση και διδασκαλία σύμφωνα με τις φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις». Ωστόσο, αυτό το δικαίωμα αρνείται σήμερα στους Ούγγρους γονείς, αύριο σε γονείς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για να σώσει την Ουγγαρία από τον οδοστρωτήρα της ΕΕ, ο Όρμπαν αναγκάστηκε να περιλάβει στο Σύνταγμα την προαιώνια αλήθεια: «Η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας άνδρας»!!!

Υπό το πρόσχημα του κράτους δικαίου και στο όνομα αόριστων και επιδεχομένων πολλών ερμηνειών αρχών, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι αρχιτέκτονες μιας ιδεολογικής κανονιστικής αρχής που απέχει πολύ από τις αρμοδιότητες της Ένωσης και, παρεμπιπτόντως, από τα ιδανικά των ιδρυτών της. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τώρα το οικονομικό ραβδί για να επιβάλουν αυτήν την κανονιστικότητα προδίδει την τυραννική φύση αυτής της μετατόπισης. Αποκρυσταλλώνοντας στις «αξίες» της Ένωσης κατεξοχήν πολιτικές επιλογές, η Επιτροπή και το Δικαστήριο τείνουν να σφετερίζονται την πλουραλιστική συζήτηση για κοινωνικά ζητήματα εντός των κρατών. Ετσι, απαγορεύουν τις εκλογικές εναλλαγές, αφού λογικά θα τιμωρηθεί οποιοδήποτε πολιτικό πρόγραμμα αντίκειται σε αυτήν την κανονιστικότητα, ουσιαστικά με βάση τη νομολογία και το δόγμα. Είναι, όμως, ακριβώς ο πολιτικός πλουραλισμός και η πιθανή εναλλαγή εξουσίας που ορίζουν τη δημοκρατία, την υπέρτατη αξία των κρατών μελών. Ως εκ τούτου, η Ένωση απομακρύνεται από λαούς και έθνη, ακόμη και από ένα ομοσπονδιακό σύστημα αμερικανικού τύπου, για να ενσαρκώσει έναν νέο τύπο Ιακωβινισμού: αυταρχικό, εξομοιωτικό και «ορθό».

Πηγή: https://www.marianne.net/agora/tribunes-libres/a-travers-la-hongrie-lue-pietine-la-souverainete-et-lidentite-des-peuples

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος