Την πόλη της Λάρισας επισκέπτεται από σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατόπιν προσκλήσεως του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Ιερωνύμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο μαζί με τη συνοδεία του, υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο Γενικός Αρχιερατικός π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, οι Ιεροκήρυκες, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι, οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως μας.

Στην σύντομη προσφώνηση του ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αποδοχή της προσκλήσεως να λαμπρύνει με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αχιλλίου του θαυματουργού, ενώ από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, στην αντιφώνηση του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του πρόσκληση να προεξάρχει της πανηγύρεως του Αγίου Αχιλλίου, ενώ με την ευκαιρία της παρουσίας των συνεργατών της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους παρισταμένους κληρικούς και μίλησε για το έργο της εν Αυστραλία Αρχιεπισκοπής.