Πρόγραμμα εκδρομής στην Κρήτη, 16-22 Ιουλίου:

1η ημέρα, Κυριακή 16 Ιουλίου: Συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στον Άγιο Βησσαρίωνα και αναχώρηση στις 12.30 το μεσημέρι. Στάση στην Ιερά Μονή Πελαγίας, στο Ακραίφνιο Θηβών. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση στις 9 μ.μ. με το πλοίο Knossos palace της εταιρίας MINOAN LINES. (Κοιμόμαστε σε καμπίνες).

2η ημέρα, Δευτέρα 17 Ιουλίου: Άφιξη νωρίς το πρωί (κατά τις 6.30-7.00) στο λιμάνι του Χάνδακα (Ηράκλειο).  Εκκλησιασμός (εορτή Αγίας Μαρίνης) στον Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Τίτου, όπου η τιμία κάρα του. Μια σύντομη βόλτα στην πόλη για έναν καφέ. (Ι.Μ.Ν. Αγίου Μηνά). Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγκαράθου και μεσημεριανό γεύμα στο χωριό  Επισκοπή Ηρακλείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Kastello, στο Ηράκλειο. Εσπερινό προσκύνημα στη Μονή Παναγίας Κεράς Καρδιώτισσας. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στον Άγιο Νικόλαο. Πέρασμα από τη Μονή του Αγίου Γεωργίου Σελλιναρίου. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Τρίτη 18 Ιουλίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη και στην Εθιά στον τάφο του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη. Μεσημεριανό στο Ηράκλειο, όπου θα θαυμάσουμε και το περίφημο Ενυδρείο. Εσπερινό προσκύνημα στη Μονή Σαββαθιανών. Προαιρετική επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. (Ωράριο 8.00-20.00). Βραδινή βόλτα στην πόλη του Ηρακλείου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουλίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές. Προσκύνημα σε μοναστήρια του νομού Ηρακλείου: Παναγίας Παληανής, Παναγίας Καλυβιανής (πολλά λείψανα Αγίων, τάφος γερόντισσας Γαλακτίας), Παναγίας Οδηγήτριας. Άφιξη στο Ρέθυμνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Olymbic Palladium, ελεύθερος χρόνος. Απογευματινό προσκύνημα στην Ι.Μ.Αγίου Ραφαήλ στο Σπήλι και στην Ι.Μ.Πρέβελη. Βραδινή βόλτα στο Ρέθυμνο. Διανυκτέρευση στο Ρέθυμνο.

5η ημέρα, Πέμπτη 20 Ιουλίου: Εκκλησιασμός (εορτή Προφήτη Ηλία) στον Ναό των Αγίων 4 νεομαρτύρων. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές. Προσκύνημα στις Ιερές Μονές  Αγίας Ειρήνης, Αρκαδίου και Μεταμόρφωσης Κουμπέ. Μεσημεριανό γεύμα στις Πηγές της Αργυρούπολης. Το απόγευμα προσκύνημα στον Ναό του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού, στο Σηρικάρι. Καφές στο Ακρωτήρι-Τάφοι Βενιζέλων, όπου θα απολαύσουμε την πανέμορφη θέα. Ελεύθερος χρόνος στα Χανιά, στο Παλιό Ενετικό λιμάνι. Διανυκτέρευση στα Χανιά, στο ξενοδοχείο Arkadi.

6η ημέρα, Παρασκευή 21 Ιουλίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές. Προσκύνημα στα μοναστήρια του Ακρωτηρίου Χανίων: Μονή Κυρίας των Αγγέλων-Γουβερνέτο, Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα στα Χανιά. (Μπορούμε να επισκεφθούμε το αρχαιολογικό και το ναυτικό μουσείο). Προσκύνημα στην Ι.Μ.Χρυσοπηγής και στο Κάστρο (ίσως μεσημεριανό φαγητό). Ελεύθερος χρόνος στα Χανιά. (Ίσως προλάβουμε να προσκυνήσουμε στην Ι.Μ.Γωνιάς). Αναχώρηση στις 10.00 μ.μ. με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, από τα Χανιά (σε καμπίνες).

7η ημέρα, Σάββατο 22 Ιουλίου: Άφιξη το πρωί (6.30-7.00) στον Πειραιά. Ανεβαίνοντας προς βορά, μια στάση για καφέ στη Χαλκίδα. Προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο-Προκόπι και στην Ι.Μ.Οσίου Δαβίδ. Μεσημεριανό στη Λίμνη Ευβοίας ή στην Αιδηψό. Αν προλάβουμε, θα κάνουμε σύντομο πέρασμα κι από την Ι.Μ.Παναγίας Ξενιάς. Άφιξη το βράδυ στη Λάρισα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.Το εισιτήριο είναι 500 ευρώ/άτομο. Προκαταβολή 200 ευρώ/άτομο έως τις 10 Μαϊου και εξόφληση έως τις 25 Ιουνίου.

2.Περιλαμβάνει τις βραδινές μεταφορές με τα πλοία, Πειραιάς-Ηράκλειο και Χανιά-Πειραιάς (σε 4κλινες ή 3κλινες καμπίνες), καθώς και από Αγιόκαμπο Ευβοίας προς Γλύφα, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία με πρωινό, όλες τις μεταφορές με το πούλμαν.

3.Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει το πρόγραμμα, ανάλογα με τις συνθήκες.

4.Οι προσκυνητές μπορούν να πάρουν μαζί πράγματα για τα μοναστήρια: πρόσφορα, λάδι, λαμπάδες από καθαρό κερί, καφέ, βουτήματα…

5.Απαγορεύονται τα παντελόνια στις γυναίκες και τα έξαλλα ντυσίματα σε όλους!

6.Καλό είναι για τη διανυκτέρευση στα πλοία να έχουμε ένα μικρό σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα για μια βραδιά, ώστε να μην κουβαλάμε ολόκληρη τη βαλίτσα.