Λειτούργησε και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ».

Η τελευταία για φέτος ομιλία έγινε το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου. Ομιλήτρια ήταν η εκπαιδευτικός κ.Κων.να Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  η οποία ανέπτυξε το φλέγον θέμα: «Συνεργασία σχολείου και οικογένειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού».

Η δόκιμη εκπαιδευτικός και κατηχήτρια παρουσίασε τις πολύπλευρες πτυχές του θέματος με ρεαλισμό και σαφήνεια. Τόνισε ιδιαίτερα το σπουδαίο έργο και τις υποχρεώσεις τόσο των γονέων όσο και των δασκάλων όλων των βαθμίδων και περιέγραψε το πλαίσιο συνεργασίας τους με επίκεντρο τα παιδιά και την ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Μετά τον διάλογο που ακολούθησε, ο υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής, π. Ραφαήλ, ευχαρίστησε την κ. Χατζημίχου για την παρουσία της και την πολύ όμορφη και συγκροτημένη ομιλία της, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους για την αναταπόκρισή τους. Κλείνοντας κι αυτόν τον κύκλο ομιλιών, ανανέωσαν το ραντεβού για το προσεχές φθινόπωρο.