Την αντίσταση που πρέπει να δείχνει η σύγχρονη ελληνική οικογένεια στα νέα κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.Γεώργιος στην ομιλία του στο πλαίσιο της Σχολής γονέων του Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου. Ο εκλεκτός ομιλητής παρουσίασε τις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και που δεν αφήνουν ανεπηρέαστο ούτε τον θεσμό της οικογένειας. Η κρίση στην οικογένεια σήμερα σχετίζεται με την αντίστοιχη ηθική και πνευματική που κυριαρχεί στη χώρα μας. Γι’ αυτό, συνεχώς κάνουν την εμφάνισή τους νέες μορφές οικογένειας. Όμως, ο Σεβασμιώτατος κ.Γεώργιος έδωσε έμφαση στην παραδοσιακή μορφή της, όπως την όρισε ο Δημιουργός και όπως την ξέραμε έως τώρα: πατέρας, μητέρα, παιδιά και παππούδες. Μέσα από παραδείγματα και στατιστικά στοιχεία απέδειξε ότι οι παραδοσιακές αξίες και συνήθειες είναι η λύση του προβλήματος της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Τον Σεβ. Καρπενησίου προλόγισε ο π.Ραφαήλ, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τον κόπο να έρθει από μακριά, καθώς και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη νεότητα και την οικογένεια. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, κ.Ιερώνυμος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του με τον Σεβασμιώτατο κ.Γεώργιο από την Ιερά Σύνοδο, τόνισε τη βαρύτητα που έχει το παράδειγμα των γονέων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Η επόμενη ομιλία θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου. Ομιλήτρια θα είναι η εκπαιδευτικός κ.Κων.να Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Συνεργασία σχολείου και οικογένειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού».