Η πέμπτη ομιλία για φέτος, στο πλαίσιο της Σχολής γονέων-«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ» του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023. Καλεσμένος ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π.Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Σχέση συζύγων: ναι μεν, αλλά… ”. Ο δόκιμος ομιλητής μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της γενικότερης κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας και που αγγίζει σοβαρά και τον θεσμό του γάμου. Μέσα από τις εμπειρίες του, που παρουσίασε, από το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης και την ποιμαντική του διακονία στην Εκκλησία, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η προετοιμασία των νέων μέσα στην οικογένεια, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να έχουν έναν πετυχημένο γάμο και μια ευλογημένη οικογένεια, για να μην συναντούμε περιπτώσεις που ναι μεν θέλουν να ζήσουν χριστιανικά, αλλά όχι και τόσο…αγιασμένα! Κλείνοντας την εξαιρετική ομιλία του, έκανε σύγκριση του παιδοκεντρικού τύπου γάμου, που ισχύει σήμερα, σε σχέση με τον συζυγοκεντρικό γάμο, που αποτελεί την υγιή κατάσταση.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΟΜΙΛΙΕΣ:

1.Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 7 μ.μ. : Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.Γεώργιος: «Η ελληνική οικογένεια στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα».

2.Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 7 μ.μ.: κ. Κων.να Χατζημίχου-Καλούση, δασκάλα, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας: «Συνεργασία σχολείου και οικογένειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού».