Α) Ωράριο Ακολουθιών:

1. Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο με Χαιρετισμούς: 5 μ.μ.
2. Όρθρος: 7.30 π.μ.

Β) Θεία Λειτουργία :
Από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ).

ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 9.00 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Ναό μας, για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 9.30 μ.μ. για την εορτή του Αγίου Αμβροσίου, επισκόπου Μεδιολάνων. Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.


Γ) Παρακλήσεις κάθε Τρίτη:
-Κάθε Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας.

Δ) Εορτή αγίου Νήφωνος στο Ναό μας:

Στις 23 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νήφωνος, επισκόπου Κωνσταντιανής, του ασκητή επισκόπου και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  1. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου μετά αρτοκλασίας.

2. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα τελεστούν ο Εσπερινός και οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Ε) ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ. ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου.

ΣΤ) Ακολουθίες Αγίου Δωδεκαημέρου:

1.Κυριακή 25 Δεκεμβρίου (η κατά σάρκα Γέννηση του Χριστού), 5 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου.
2.Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου (η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου), 8.00 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
3.Τρίτη 27 Δεκεμβρίου (μνήμη του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

4.Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου (Αγίου οσιομάρτυρος Γεδεών), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

5.Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
6.Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 (Μεγ.Βασιλείου-Πρωτοχρονιά), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου. 11.00 π.μ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ για την είσοδο στο Νέο Έτος.
7.Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, (ΑΓΡΥΠΝΙΑ): 8.30 μ.μ. οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανίων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

8.Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 (ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ), 7.00 π.μ. ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων.
9.Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 (Σύναξη Τιμίου Προδρόμου), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία.

Ζ) Νηστεία Δεκεμβρίου 2022.
1) Από 1 έως 17 Δεκεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
– 7, 14 και 16, έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).
– 2(οσίου Πορφυρίου) και 9(Αγίας Άννης), έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

2) Από 18 έως 24 Δεκεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά λάδι, εκτός από 21 και 23,  που έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).

3) Από 25 έως 31 Δεκεμβρίου έχουμε κατάλυση σε όλα.