Ανύστακτη είναι η αγωνία και άγρυπνο το ενδιαφέρον της ποιμαίνουσας Εκκλησίας μας για τον θεσμό της οικογένειας στις μέρες μας. Για τον λόγο αυτό λειτουργεί για τρίτη χρονιά η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Απρίλιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.

Η δεύτερη ομιλία, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ.Ιερώνυμος, έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Φιλοξενούμενος ήταν ο στρατιωτικός ψυχίατρος, ταξίαρχος ε.α. κ.Παύλος Νταφούλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”. Αρχικά ο υπεύθυνος της Σχολής Γονέων, π.Ραφαήλ καλωσόρισε τον κ.Νταφούλη και τον παρουσίασε με θερμά λογια. Στη συνέχεια ο λαμπρός επιστήμονας, με πολύ πράο και γλαφυρό τρόπο, μίλησε για την αρετή της αγάπης, τη συναισθηματική της διάσταση και τους τρόπους εκδήλωσής της μέσα στην οικογένεια. Ως προέκταση της αγάπης αναφέρθηκε στην πειθαρχία, μια παρεξηγημένη έννοια, όπως είπε, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το σύνθημα για αναρχία και ανυπακοή. Μίλησε για την αναγκαιότητα των κυρώσεων στα παιδιά πάντα με αγάπη και διάκριση. Ακολούθησαν πολλές καλές τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους ακροατές, που οδήγησαν σε έναν όμορφο και γόνιμο διάλογο.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ. με καλεσμένο τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Παναγίας Προυσιώτισσας, π.Ιωαννίκιο Βαρβαρέλη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Τα πάντα και εν πάσι ΧΡΙΣΤΟΣ”.