Α)

1.Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο: 5 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.


Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.

2.Τρίτη 1 Νοεμβρίου (Αγίων Αναργύρων, οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία)
3.Τρίτη 8 Νοεμβρίου (Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ)

4.Τρίτη 8 Νοεμβρίου, 9.15 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη αγίου Νεκταρίου.

5.Παρασκευή 11 Νοεμβρίου (Μηνά μεγ/ρος)
6.Δευτέρα 14 Νοεμβρίου (Φιλίππου αποστόλου, Κων.νου του Υδραίου, Γρηγορίου Παλαμά)
7.Από Τρίτη 15 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 25 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

8.Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 8 Νοεμβρίου για τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 21 Νοεμβρίου για τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία (του Τσαλίκη). Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας.

Δ) Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στον Ναό μας.
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΤΡΙΤΗ 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.

.-ΤΡΙΤΗ 8 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Νοεμβρίου,  στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Νοεμβρίου, 7.30 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.


ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.


Ζ) Νηστεία Νοεμβρίου 2022.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα, εκτός από
– τις 2 και 4, που έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).
– τις 9 και 11, που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-18 και 23  έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο) και

-16, 25 και 30 έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.