Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ναό μας με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ». Με την ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου, μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Απρίλιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.

Η έναρξη για τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023 έγινε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με την ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε ο π.Ραφαήλ. Ακολούθως παρουσίασε την πρώτη ομιλίτρια, κ.Χάρη Δημητρακούδη, Θεολόγο-Παιδαγωγό, που ανέπτυξε το θέμα: “Ο γάμος ακοτώνει τον έρωτα;” Αρχικά αναφέρθηκε στην πνευματική διάσταση του έρωτα και στο Μυστήριο του γάμου ως κοινωνία αγάπης των συζύγων και ως τρόπο σωτηρίας τους. Με πολυ γλαφυρό τρόπο και χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα των συζύγων περιέγραψε τον ευλογημένο έρωτα ως δύναμη ενότητας και αυτοπροσφοράς. Οι ακροατές φανερά ενθουσιασμένοι έκαναν ερωτήσεις κι έτσι έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Γενικά η όλη εκδήλωση προβλημάτισε και ανέπαυσε τους παρευρισκομένους.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος κ. Παύλος Νταφούλης.