Στις 2 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεκίνησε η νέα ιεραποστολική χρονιά σε όλες τις ενορίες, αλλά και στον Άγιο Αχίλλιο ως εξής:

  1. Από την ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και κάθε Τρίτη απόγευμα στις  7.00 μ.μ.  τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση, εναλλάξ, προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου του Πολιούχου και προστάτη μας και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως θα εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.  
  2. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου άρχισαν οι εβδομαδιαίες ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ (φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών) στον Άγιο Αχίλλιο, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 8.30 μ.μ. Πρώτα θα τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα θα ακολουθεί πνευματική ομιλία του π.Ραφαήλ. 
  3. Η έναρξη του Κατηχητικού έγινε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Τελέστηκε ο Αγιασμός ακολούθησε μια μικρή γιορτή με πρωτότυπες δραστηριότητες για τα παιδιά κι ένας όμορφος μπουφές. Στο τέλος μοιράστηκαν βιβλία στα παιδιά! Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή πρωί στις 10.45, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.
  4. Θα συνεχιστούν φέτος οι ομιλίες στο πλαίσιο της Σχολής γονέων-«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ». Πρώτη ομιλία και Αγιασμός την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. Φιλοξενούμενη θα είναι η Θεολόγος-Παιδαγωγός κ.Χάρη Δημητρακούδη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: “Ο γάμος ακοτώνει τον έρωτα;” Οι επόμενες ομιλίες θα γίνουν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τον κ.Παύλο Νταφούλη και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Βαρβαρέλη, ηγούμενο της Ι.Μ.Παναγίας Προυσιώτισσας.