Α)

1.Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο: 6 μ.μ.

2.Όρθρος: 7.30 π.μ.

 Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.

2.Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 9.00 μ.μ. (ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ)-ΑΓΡΥΠΝΙΑ. Αγιασμός. (Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο).

3.Δευτέρα 3 Οκτωβρίου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

4.Τρίτη 4 Οκτωβρίου (Ιεροθέου επισκόπου Αθηνών)

5.Τρίτη 11 Οκτωβρίου (Φιλίππου του διακόνου).

6.Πέμπτη 13 Οκτωβρίου (νεομ. Χρυσής).

7.Πέμπτη 20 Οκτωβρίου (Αρτεμίου μεγ/ρος, Γερασίμου Κεφαλληνίας)

8.Πέμπτη 20 Οκτωβρίου (ΑΓΡΥΠΝΙΑ στις 9.15 μ.μ. για την μνήμη νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου-προσκύνηση τιμίου λειψάνου του)

8.Δευτέρα 24 Οκτωβρίου (Αρέθα μεγ/ρος)

10.Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (μεγ/ρος Δημητρίου του μυροβλύτου)

11.Παρασκευή 28 Οκτωβρίου-ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ (Αγία Σκέπη-Επέτειος του ΟΧΙ)

12.Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία. (Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία)

Γ) Παρακλήσεις κάθε Τρίτη στον Άγιο Αχίλλιο και στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα ψάλλονται εναλλάξ στο Ναό μας οι Παρακλήσεις στον άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας.

Δ) ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί στον Ναό μας το Μυστήριο του Ευχελαίου, που θεμελιώνεται στους λόγους του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, και θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς όλα τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό μας.

Ε) ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

  1. Στις 21 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Μονεμβασίας, που μαρτύρησε στη Λάρισα. Επειδή έχουμε και μικρό τεμάχιο από το λείψανό του, θα τελέσουμε σύντομη Αγρυπνία στον ναό μας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ. κατά την οποία θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως και θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

2. Στις 29 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της αγίας ενδόξου οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και πανηγυρίζει ο Ναός μας, που έχει μεγάλη εικόνα της Αγίας, ευλαβικό αφιέρωμα των ενοριτών μας, καθώς και τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου της. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, κατά την οποία θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως και θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ΣΤ) Νηστεία Οκτωβρίου 2021.

-Από 1 έως 31 Οκτωβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα, εκτός από:

– 5, 7, 12, 14, 19 που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).

–  21, 26, και 28, που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.