Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Πελοπόννησο διοργανώνει ο Ι.Μ.Ν.  Αγίου Αχιλλίου από τις 16 ως τις 19 Αυγούστου. Η εκδρομή περιλαμβάνει μία διανυκτέρευση στο Ναύπλιο και δύο διανυκτερεύσεις στη Σπάρτη. Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν πολλές Ιερές Μονές και να επισκεφθούν τη Μάνη, τα σπήλαια του Διρού, τη Δημητσάνα, τη Μονεμβασιά κ.ά.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον π.Ραφαήλ, στο τηλέφωνο 2410537159 και στο mail: inaagr@gmail.com

Πρόγραμμα εκδρομής στην Πελοπόννησο 16-19 Αυγούστου 2022:

1η ημέρα, ΤΡΙΤΗ 16 Αυγούστου:

Συνάντηση στον Άγιο Βησσαρίωνα στις 6 το πρωί και αναχώρηση στις 6.30 π.μ. Πρώτη στάση στην Ι.Μ.Πελαγίας Θηβών. Κατόπιν ανεβαίνουμε στην Ι.Μ.Οσίου Παταπίου, όπου θα προσκυνήσουμε το άφθαρτό του λείψανο και την τίμια κάρα της οσίας Υπομονής. Μεσημεριανό γεύμα παραθαλασσίως στο Λουτράκι. Στη συνέχεια εσπερινός στην Ι.Μ.Παναγίας Μαλεβή, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Κοιμήσεως που ρέει μύρο. Άφιξη στη Σπάρτη και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «MENELAION».

2η ημέρα, ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Αυγούστου:

                Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στην Ι.Μ.Παναγίας Ζερμπίτσας, όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου και τμήμα της τίμιας κάρας του αγίου νεομ. Ιωάννου του Μονεμβασιώτου. Κατευθυνόμαστε στα σπήλαια του Διρού. (Προαιρετική είσοδος.) Γνωριμία με την παραδοσιακή Μάνη (Αρεόπολη, Λιμένι κ.ά.), όπου ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα. Απογευματινός περίπατος στην πανέμορφη Μονεμβασιά, όπου η υπέροχη και ανεκτίμητης αξίας εικόνα του «ελκόμενου Χριστού». Επιστροφή στη Σπάρτη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, ΠΕΜΠΤΗ 18 Αυγούστου:

                Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης και στην Ι.Μ.Παναγίας Μπούρα Μεγαλοπόλεως. Αφού επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Φιλοσόφου (ίσως και τη Μονή Αιμυαλών), φτάνουμε στη γραφική Δημητσάνα, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ε’. Εκεί θα δούμε τους θρυλικούς μπαρουτόμυλους και θα γευματίσουμε. Το απόγευμα φτάνουμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ».

4η ημέρα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Αυγούστου:

                Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας. Αφήνοντας το όμορφο Ναύπλιο θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Αρίας, στον ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού στα Πυργιώτικα, καθώς και στην Ι.Μ.Καλαμίου. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου. Παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο φτάνουμε στον Ισθμό της Κορίνθου (κάπου στη διαδρομή θα γευματίσουμε). Αν προλάβουμε θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ.Αναλήψεως στα Σκούρτα Βοιωτίας ή στην Ι.Μ.Οσίου Πορφυρίου. Επιστροφή το βράδυ στη Λάρισα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο αρχηγός έχει το δικαίωμα των αλλαγών στο πρόγραμμα, για τη διευκόλυνση των προσκυνητών, ανάλογα με τις συνθήκες που θα ανακύπτουν.