Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεδεών Τυρνάβου τελέστηκε την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022, ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου. Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Ο Ποιμενάρχης μας, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην οσιακή βιοτή του Αγίου Ιερωνύμου και τα χαρίσματα που στράτευσε στη διακονία της Εκκλησίας, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο για την τιμητική του παρουσία και τον κόπο που υπεβλήθη για να έλθει στη Λάρισα από την αρχόντισσα των Κυκλάδων. Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας να έχει άλυπη και καρποβριθή αρχιερατεία, να τον σκεπάζει το μαφόριο της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας που τόσο πολύ υπεραγαπά, ενώ τον συνεχάρη για την προσφορά του τόσο στη Μητροπολιτική του περιφέρεια, όσο και στην Ελλαδική Εκκλησία.

Παρευρέθηκαν εφημέριοι και εκκλησιαστικά συμβούλια από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Τυρνάβου και Αμπελώνα, καθώς και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης μας, διένειμε τους ευλογηθέντες άρτους και δέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της πόλεως του Τυρνάβου.

Εν τω μεταξύ, με λαμπρότητα τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ενώ ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο υπούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε την προσήλωση του Οσίου Ιερωνύμου στην αγιογραφική και την εν γένει παράδοση της Εκκλησίας ως βασικό χαρακτηριστικό της Θεολογίας και της προσφοράς του στην πατερική γραμματεία, ενώ ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας τα δέοντα για την ονομαστική του εορτή.

Προ της απολύσεως, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε πρωτίστως, όλους τους Αρχιερείς για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν να έλθουν να συνεορτάσουν τη μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Ιερωνύμου και να του ευχηθούν δια ζώσης, ενώ κατόπιν απευθυνόμενος τόσο στους Άρχοντες της πόλεως όσο και τους πιστούς τους ευχαρίστησε για την κοινή συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια που η Εκκλησία του έχει εμπιστευθεί την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, οι αρχιερατικοί επίτροποι και οι υπεύθυνοι σε διάφορους τομείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, καθώς και κληρικοί από άλλες επαρχίες, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου οι συμμετέχοντες στη Θεία Λειτουργία αντάλλαξαν τις εόρτιες ευχές με τον Σεβασμιώτατο.