Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 το απόγευμα, έλαβε χώρα η υποδοχή της ιεράς εικόνας του, την οποία κατόπιν πρωτοβουλίας του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου φιλοτέχνησε ο Αγιογραφικός οίκος του Λαρισαίου Βασιλείου Φαρμάκη και των τέκνων αυτού, στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και του ιερού κλήρου της αρχιερατικής περιφέρειας Τυρνάβου, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκκουρα, των Βουλευτών κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και κ. Βασιλείου Κόκκαλη, των τοπικών αρχών, των μαθητών, των μαθητριών και του πολιτιστικού συλλόγου της πόλεως, καθώς και πλήθους πιστών.

Ακολούθως, εν πομπή, στην οποία προπορεύονταν η φιλαρμονική του δήμου, λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα του προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, όπου και τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του νέου Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε σε ηλικία 15 ετών επί τουρκοκρατίας, τόνισε την πίστη και το γενναίο φρόνημα του και προέτρεψε όλους τους Τυρναβίτες να κάνουν γνωστό τον νέο τους Άγιο σε όλη την περιοχή, ενώ ανακοίνωσε την επίσημη καθιέρωση του ως προστάτη της νεολαίας της πόλεως του Τυρνάβου.

Αύριο θα κορυφωθεί ο εορτασμός του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ η μνήμη του θα εορτάζεται πάντοτε την πρώτη Κυριακή του μηνός Ιουνίου.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των 318 θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α’ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, η εορτή προς τιμή του νέου Αγίου της τοπικής μας Εκκλησίας, Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Τυρνάβω (+1809).

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός του πολιούχου της πόλεως του Τυρνάβου, Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Γεδεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς του Τυρνάβου, ενώ τους Αναστάσιμους ύμνους, καθώς και τους κανόνες από την ακολουθία του Αγίου απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Χριστοφόρος Καρυώτης μαζί με χορεία μαθητών του.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμα του τόνισε δε τη ευλογία τη ημέρα που εορτάζουμε τους Αγίους 318 πατέρες της Α’ Οικουμενικής συνόδου, οι οποίοι εδογμάτισαν ακριβώς περί του Χριστού , να τιμάμε για πρώτη φορά τη μνήμη ενός νεομάρτυρος ο οποίος θυσιάστηκε για τον Χριστό.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από τα μύχια της καρδίας του όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της πανηγύρεως, εξαιρέτως δε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τυρνάβου π. Γεώργιο Παπαϊωάννου και τον Προϊστάμενο του ναού π. Τιμόθεο Τάσιο, ενώ αναφέρθηκε με λόγους αγάπης τόσο προς τον Μοναχό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοποδαριτίσσης Πατρών π. Συμεών, ο οποίος και ανακάλυψε μέσα σε χειρόγραφα της Μονής Βατοπαιδίου τον μέχρι πρότινος άγνωστο Άγιο για την πόλη του Τυρνάβου, καθώς και προς τον Υμνογράφο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος προθύμως συνέταξε την ακολουθία του νέου Αγίου.