«Υπερμεσάσαντες Ταύτην, Την Ιεράν Της Νηστείας Περίοδον…»

Στον κατανυκτικό εσπερινό της Δ´ Κυριακής των Νηστειών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την ενθρόνιση του νέου Καθηγούμενου της Μονής, Αρχιμ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, και σύμφωνα με το τυπικό της εκκλησίας τον ενέδυσε τον Μανδύα και του ενεχείρισε την Ηγουμενική Ράβδο.

Ο νέος ηγούμενος, αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Λαρίσης για την αγάπη του και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, υποσχέθηκε ότι η διακονία του θα είναι μία διακονία αγάπης, θυσίας και προσφοράς. Ακολούθως, ο κ Ιερώνυμος προέτρεψε τον νέο ηγούμενο να ασκεί τα υψηλά του καθήκοντα με ζήλο και αυτοθυσιαστική προσφορά αναφερόμενος ωστόσο στο κήρυγμά του στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος αναγνώσκοντας από τις παραινέσεις του «προς ποιμένα».

Στην Ακολουθία παρέστησαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Παναγίας Προυσιωτίσσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης, Αγίας Τριάδος Σπαρμού, Αρχιμ. Νικάνωρ Παπανικολάου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, Αρχιμ. Νικόδημος Αγαθονίκου, κληρικοί τόσο της Μητροπόλεως μας, όσο και από άλλες Μητροπόλεις, η Ηγουμένη της Ι.Μ.Παναγίας Γλυκοφιλούσσης Ραψάνης, γερόντισσα Μαρία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι Βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Χρήστος Κέλλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Τρύφων Τσάτσαρος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων Τεμπών και Κιλελέρ, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τεμπών, κ.Αθανάσιος Βλάχος, ο πολιτευτής και πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων κ.Κωνσταντίνος Τζανακούλης, η πολιτευτής και δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λαρισαίων, κ.Μαίρη Καμηλαράκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Καλομπάτσιος, Αθανάσιος Παιδής και Πέτρος Τσακνάκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Αργυρόπουλος, καθώς και πλήθος πιστών.